välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad väderförhållanden skapa en orkan

Postad av : Ulf Friberg

Hurricanes är en av naturens mest aggressiva och imponerande handlingar. . Dessa gigantiska stormar, som utgör över Atlanten och östra Stilla havet, släppa loss vrede på sin omgivning. Förenta staterna hotas av orkaner från den 1 juni via 30 november. På grund av detta relativt långa orkansäsongen är det viktigt att förstå de väderförhållanden som skapar en orkan, särskilt för dem som bor vid kusten och i områden där orkaner är mest sannolikt att träffa. Förstå väderförhållanden som skapar en orkan är det första steget i förberedelserna för att vädret ens onslaught. The recept för en orkan är en kombination av varm, fuktig vind över tropiska vatten. Temperaturen på tropiska vatten måste vara minst 80 grader F för upp till 165 meter under havets yta. Eftersom detta varmt vatten uppfyller vind som blåser västerut från Afrika över havet, gör det att vattnet förångas. Det vattenånga stiger sedan i atmosfären, där den kyls och lödskarven. Som det liquefies, det skapar moln kallas cumulusmoln, som är långa kolumner med moln som genererar band för åska-det perfekta väderförhållanden för att skapa en orkan. Eftersom dessa moln form, ger de ett mönster spiral vind över havets yta. En cykel börjar när regn från åskväder faller till havet, där det värms på nytt och skickas tillbaka till atmosfären, vilket ger ökad energi till den växande orkanen.

orkaner är allmänt kallas tropiska cykloner, som har fyra steg: en tropisk störning, en tropisk depression, en tropisk storm och, slutligen, en tropisk cyklon. En tropisk störning inträffar när vattnet ångor från det varma havsvattnet först stiga och sedan kondensera i atmosfären, vilket frigör värme och energi för att börja driva en orkan. När denna process fortsätter, är cumulusmoln formas till långa kolumner sträcker hög i atmosfären. När molnen bygga börjar vind bildas runt en mittpunkt. Eftersom det rör sig över havet, skapar denna storm mer och mer åska, bildar en tropisk disturbance. The nästa steg i processen orkan är en tropisk depression. Som cumulusmoln kraft åska till högre höjder, börjar luften längst upp i kolumnerna svalna, frigöra energi i form av värme. Detta värmer molnen under det gör att vinden att flytta bort från centrum av storm i ett snurrande sätt. Eftersom detta upprepas, vindarna fart, allt allt från 25 till 38mph. En tropisk storm följer en tropisk depression när vindarna mäter mer än 39mph. Processen för tropisk storm bildning är detsamma som processen för en tropisk depression, med vindar fortsätter att blåsa på högre hastigheter och cirkulerar runt ögat av stormen.

Till sist, en tropisk cyklon som oftast refereras till som en orkan när den är över Atlanten, sker när hastigheten på vind når 74 mph eller mer. Vid denna punkt, når orkanen 50. 000 fot eller mer i atmosfären och är minst 125 miles över. Vindar som går från öst till väst, så kallade passadvindar, tryck orkanen västerut. Det är därför så många orkaner drabbat Karibien, Mexikanska golfen och kustområdena i sydöstra USA. Eftersom de träffar marken, orkaner förlora typiskt styrka, eftersom de inte längre över det varma vattnet som krävs för att ge näring åt dem. Men de utgör fortfarande ett allvarligt hot mot ett område som de gör landkänning, i form av vind-och vattenskador.

    
    Copyright © 2011 give2all.org