välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du skyddar dig från orkaner

Postad av : Valon Istrefi

En orkan är en tropisk cyklon med ihållande vindar på över 74 miles per timme. Majoriteten av orkaner form ute i Atlanten och västerut förväg tills de slår mark, nedgraderas till tropiska stormar, eller missar land och vistelse till sjöss. Det finns många faror med en orkan, med stormvågor och starka vindar som ger de största fara. Skydda dig själv från faror i samband med orkaner innebär att vara väl förberedd före stormen träffar din region
1.
Evakuera en husbil eller släpvagn i en orkan. Dessa strukturer är helt enkelt inte utformade för att tåla kraftiga vindar av en orkan.
2.
Rid din egendom av döda träd, svaga grenar, och de grenar som kan hänga över ditt hem eller kraftledningar långt innan en orkan slår till. Kraftiga vindar kan få ner även den starkaste av träd, men du kan eliminera eventuella skador på egendom genom att skära dessa träd förväg.
3.
Styrelsen fönster med plywood för att undvika att flyga glas om de skulle bryta . Särskilda orkanen fönsterluckor är tillgängliga för bostäder som finns längs orkan benägen kuster. Tape fönster med tejp om ingen plywood tillgänglig.
4.
Secure gräsmatta möbler och andra lösa föremål innan vindarna plocka upp. Dessa saker kan förvandlas till farliga projektiler om vinden blir stark nog.
5.
Ha en utrymningsplan på plats. Ha en kartlagt rutt för att undvika förvirring. Om myndigheterna instruera människor att lämna och sedan få ut från området så fort som möjligt. Lämna lågt liggande områden som kan bli föremål för stormvågor, som är den vinddrivna vattnet som går före en orkan och är ansvarig för de flesta orkanen dödsolyckor.
6.
Kör aldrig in i eller genom vatten som är av en okänd djupet täcker en utrymningsväg om du behöver fly för en orkan.
7.
Lyssna på din radio eller TV för frekventa väder bulletiner och uppdateringar på orkanen. Detta innebär att det är viktigt att ha en batteridriven radio i händelse av strömavbrott. Har en leverans av färskvatten och hållbara livsmedel på handen. Ställ ditt kylskåp på sin kallaste inställning och låta luckan vara stängd. Om strömmen bryts, då maten kan hålla på ett tag.
8.
Flytta till ett rum i det inre av ditt hem om det finns en tornado varning. Tornados ofta lekte av orkaner och kan orsaka fruktansvärda skador. Var medveten om att tornados som kommer med orkaner normalt inte föregås av sådana varningssignaler som hagel eller blixtnedslag som är förknippade med ett "normalt" tornado.

    
    Copyright © 2011 give2all.org