välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man väljer lödtråd

Postad av : Annika Hultén

Lödning elektroniska komponenter och tråd kräver skicklighet som bara kan utvecklas genom övning och erfarenhet. Mindre lödning jobb använder lödtråd istället för en bar. Den typ av lödtråd som används beror på personliga val, ungefär som en konstnär borste. Funktioner inkluderar diameter lödtråd, dess metalliska sammansättning och om den har ett flöde kärna. På grund av växande miljöproblem, många företag tenderar att styra bort från blybaserade lödningar. Du kan välja att följa om din ansökan och budget tillåter.
1.
Välj löda sammansättning. Välj först mellan blyad eller blyfri och sedan mellan höga eller låga temperaturer. Välj hög temperatur för lättillgänglig anslutningar och låg temperatur för mindre, trånga anslutningar. Därefter väljer du det legering. Blyad lödning varierar från 40 procent tenn och 60 procent bly (40/60) till 50/50, 60/40 och 63/37. Det första numret är alltid tennhalten, ju högre tennhalten, desto lägre smältpunkt. Den vanligaste blyfria lod innehåller 95 procent tenn och 5 procent antimon, men har en smältpunkt mellan det att den 40/60 och 50/50 tenn /bly. Endast erfarenhet kommer att leda dig att göra exakt val för din ansökan.
2.
Välj diameter på lodet tråd, från mellan 0,01 tum (0,25 mm) till 0,125 tum (3,25 mm) . Du måste värma upp metall för att smälta löda så snabbt som möjligt. Ju mindre diameter lödtråd, desto snabbare smälter. Men om du väljer för liten med en diameter, kommer du inte få nog löda om det gemensamma i ett svep. Om du väljer för stort kanske överskottsvärme skada dina komponenter, eller så kan du få en löda klump. Endast praktiken kommer att diktera rätt diameter för din ansökan.
3.
Välj flux kärna eller utan kärna. Alla lödningar behöver flussmedel, som kan tillämpas från ett rör, med en pensel, från kärnan i lodet eller i någon kombination, beroende på din personliga stil. Men du måste ansöka flussmedel i ett eller annat sätt. Stilen du utvecklar vid lödning kommer att avgöra det bästa valet för din applikation, men för att vara säker, använd alltid ett flöde kärna så att du inte glömmer. Du kan alltid rensa bort överskottet. I en artikel med titeln "Hur man Löd" på sin hemsida, Aaron Cake konstaterar att de vanligaste lod för elektronik applikationer är 60/40 harts kärna.

    Previous:nothing
    Next:Vad är fakta om mekanisk vittring?
    
    Copyright © 2011 give2all.org