välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna med flödescytometri

Postad av : Jeanette Morales

flödescytometri, en teknik som kan hjälpa karakterisera mikroskopiska partiklar som celler och kromosomer, möjliggör samtidig analys av fysikaliska och kemiska egenskaper av tusentals partiklar per sekund och om olika vetenskapliga parametrar. Fluorescens-aktiverad cell sortering, vilket är en specialiserad form av flödescytometri kan också individuellt sortera en heterogen blandning av biologiska celler i två eller flera strömmar, baserat på deras fluorescerande ljus-spridning egenskaper. Instrumentering grundar sig på detta koncept är en extremt kraftfull vetenskaplig utrustning som används inom forskning och mikrobiologi labb för den fysiska sortering av celler. Flödescytometri är också användbar vid diagnos av hälsa sjukdomar som leukemi (blodcancer).

Nackdelar flödescytometrisystem Technique

Det finns dock några stora begränsningar i att använda denna vetenskapliga metod. Eftersom resulterande data från flödescytometri är på aggregerad nivå är det inte lätt att observera och mäta enskilda cellens beteende. Också, som flödescytometri teknik fordrar att de klarar dessa celler genom en vätskeström, begränsar analysen till endast lösningar cellsuspension. Av samma anledning, fast vävnad celler måste också vara uppdelad, genom att behandla den intakt vävnad med ett enzym, så att släppa enskilda celler för vidare analys.

Lägsta Cell genomströmningen

En stor nackdel med flödescytometern är dess låga cell kapaciteten. Även för höghastighetståg sorterare, är denna fortfarande mindre än ett par tusen celler per sekund. Många experiment kräver dock ett mycket stort antal celler. Detta innebär att även hög hastighet sorterare behöver köra för långa löptider, vilket inte bara är ett dyrt förslag men kan också innebära kvalitetsproblem eftersom cellerna sorterade från sådana långa serier inte längre kan användas i vetenskapliga experiment. Detta problem kan förvärras ytterligare när de sorterade cellerna måste vara sterila. Även hög hastighet flödescytometrar kan ge sterila celler, detta gör operationen komplexa och ytterligare minskar genomströmning.

Krav på högutbildade operatörer

Sedan flödescytometri har mycket sofistikerad instrumentering, kan bara lågutbildade och högutbildade operatörer köra det och få någon acceptabel nivå av prestanda från en sådan anordning.

flödescytometrar är dyra

Flödescytometer är dyra instrument att köpa och underhålla. En laser flödescytometer, som bara kan analysera, men inte sortera, kostar nästan $ 100. 000, medan den båge-lampan-baserade cytometrar är bara marginellt billigare på ca $ 75. 000. Flödescytometrar med ytterligare sortering förmåga kan kosta nästan dubbelt sina billigare versioner. Dessutom verkar en snabb sort är en annan återkommande utgift som normalt kostar hundratals dollar för varje körning.

    Previous:nothing
    Next:djurliv klippbok idéer
    
    Copyright © 2011 give2all.org