välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur forskningen jorden

Postad av : Camilla Näslund

Jorden är den enda planeten i solsystemet kända hyser liv. Vår planet omfattande magnetfält och sköldar atmosfär oss från nästan alla av de skadliga strålning som kommer från solen. Följande steg kommer att hjälpa i ditt sökande efter information om detta fascinerande planet vi kallar hem

Du behöver:.
Internet
. Astronomi böcker.
Biologi böcker.
Geologi böcker.
. . Kemi böcker


1
Sök vetenskap och astronomi webbplatser och böcker för att lära sig om den mest kända aspekten av jorden-dess ställning som den enda kända livbärande planeten i vårt solsystem. Se till att leta efter fakta om jordens atmosfär, yttemperatur, massa och omloppsbana.
2.
Läs på geologi och andra vetenskaper jord. Inse att jordens Namnet kommer från Gamla engelska och germanska och är den enda planet vars engelska namn är inte framställd av grekiska eller romerska mytologin. Gudinna jorden var Tellus i romersk mytologi och Gaia i grekisk mytologi.
3.
Söka information om hur jorden inte var tänkt att vara en planet fram till den tidpunkt Copernicus i 16th century. Innehålla en studie av kartor gjorda i 20-talet av hela planeten. Studera den enorma roll bilder av jorden tagna från rymden som ett hjälpmedel i väderprognoser, spårning speciellt och förutsäga orkaner.
4.
Lär dig hur vår atmosfär ursprungligen innehöll mycket mer koldioxid och att den höga syrehalten underhålls av växter. Undersöka hur överskottet av koldioxid har nästan alla införlivats i karbonatstenar, löst i haven och konsumeras av växterna sedan dess.
5.
Studera hur Jorden är den enda planeten i solsystemet med vatten i flytande form som möjliggör utveckling av livet. Utforska hur jorden erfarenheter mycket varierande vädermönster på grund av den atmosfär och konstant luftcirkulation från sin rotation.
6.
Lär dig hur jordskorpan är även dynamiskt och skift hela tiden, vilket orsakar jordbävningar och vulkaner att kontinuerligt förändra ytan. Plattektonik och biologiska processer upprätthåller också jordens yttemperatur genom återförs koldioxiden till atmosfären.
7.
Leta efter information om hur den första amerikanska satelliten Explorer 1, upptäckte en intensiv strålning zon, numera kallad Van Allen-bältena, ovanför jorden. Andra resultat från satelliter visar att planetens magnetfält är förvrängd i en tear-drop form av solvinden. Detta orsakar vår övre atmosfären för att bidra till väder och klimat på jorden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org