välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en spela teleskop

Postad av : Valon Istrefi

Göra ett teleskop för spel är mycket enkel. Vid sin mest grundläggande nivå, allt du behöver för en pjäs teleskop är en papprör som du kan titta på och låtsas se saker i. Du kan dock vara förvånad över att göra en leksak teleskop hemma som faktiskt fungerar endast kräver . något mer ansträngning än att titta genom ett teleskop låtsas, och det är ett bra sätt att ha kul med dina barn och lära dem hur vetenskap fungerar

Du behöver:
2 förstoringsglas, en stor och en liten Måttband.
Tidning.
1 kraftiga papprör.
Sax.
Silvertejp.


1.
Fokusera två förstoringsglas. Placera den lilla förstoringsglaset nära ögat. Samtidigt flyttar de större, objektiva förstoringsglas och tillbaka mellan de mindre förstoringsglas och tidningen tills tidningen ut kommer i fokus i mindre okularet.
2.
Har en vän åtgärd avståndet mellan de två förstoringsglas. Detta är den brännvidd. Röret du använder för att bygga din teleskop bör vara minst så länge brännvidd.
3.
Skär ett spår i röret för varje förstoringsglas. Skär ett spår för den stora förstoringsglas ett par inches från slutet av röret. Sätt i större, objektiva förstoringsglas och band fast med silvertejp. Sedan mäta brännvidd på tuben och skär en andra, mindre slot för ditt okularet. Sätt in den mindre förstoringsglas och band som på plats också. Om du har några överskott röret vid okularet, skär bort den så att okularet är bara ungefär 1 cm från änden av röret. Om gjort rätt, när du tittar genom okularet bör bilden du ser vara i fokus.

    Previous:nothing
    Next:vad väderförhållanden orsaka tornados?
    
    Copyright © 2011 give2all.org