välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en lyftsele Psykrometer

Postad av : P-O Lennartsson

En lyftsele Psykrometer är en enkel anordning för att mäta relativ luftfuktighet. När luften är torr, avdunstar vatten lättare än när det är fuktigt, avkylning våta objekt. Genom att jämföra temperaturen i en våt termometer och en torr termometer, kan en forskare avgöra hur lätt vattnet avdunstar och därmed hur fuktig luften är

Du behöver:. .
Termometrar
Block.
Lim.
Bomull.
Tråd.
Drill.
String.
Papper.
Penna.
Psykrometriskt diagram.


1.
Få två av hög kvalitet, kvicksilvertermometrar. Se till att de visar samma temperatur när du köper dem. Om de inte är korrekta, kommer din lyftselen Psykrometer vara värdelösa.
2.
Limma en termometer på vardera sidan av ett block av trä så att siffrorna är synliga och lökar av varje termometer hänger bort i slutet av blocket. Den exakta storleken på blocket spelar ingen roll så länge termometrar finns minst tre inches isär.
3.
Vira en liten bit bomull runt en av termometern glödlampor. Knyt den ena med en bit av tråden så att det sitter i kontakt med lampan.
4.
Borra hål genom i slutet av kvarter från termometer glödlampor och knyt ett snöre genom den. När du håller strängen ska termometern lökar mer eller mindre hänga rakt ner.
5.
Doppa bomull i svalt eller rumsvarmt vatten. Var noga med att inte få den andra termometern våta.
6.
Sväng Psykrometer runt i en cirkel i minst tre minuter. Sedan bromsa svänga tills den hänger framför dig. Spela in temperaturen på de två termometrar.
7.
Jämför de två olika temperaturer för att en Psykrometriskt diagram som det länkas till nedan. Detta kommer att berätta den relativa luftfuktigheten.

    Previous:nothing
    Next:Hur windsocks arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org