välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett teleskop hemma

Postad av : Camilla Näslund

Att göra ett teleskop hemma är en rolig, enkel verksamhet som kräver mycket få material. En grundläggande refraktorteleskop kan göras med hjälp av två linser och två kraftiga rör kartong. Naturligtvis kan du justera din teleskop med hjälp av en konkav lins i okularet, så att bilden inte kommer att vara upp och ned, och genom att göra rören ur ett starkare material än papp. Teleskopet fungerar på samma oavsett vilka material du använder

Du behöver:.
1 liten okularet
. 1 stor objektiv.
2 stabila papprör.
Sax.
Silvertejp.


1.
Samla material. Den grundläggande material du behöver för ditt teleskop är två linser-en större lins, vilket är ditt objektiv, och en mindre lins, som är din okularet. Du kommer också att behöva två papprör för att hålla linserna. En tub bör bara lite bredare än det andra röret så att det tunnare röret kan glida in och ut i det grövre röret.
2.
Fokusera två linser för att se hur de fungerar . Placera den lilla linsen i närheten av ditt öga och ta större objektivet och flytta den bakåt och framåt. Bilden visas suddig förrän vid ett tillfälle, kommer allt kommit i fokus. Detta är hur din teleskopet kommer att fungera.
3.
Montera ett objektiv på varje rör. Ta större röret och skar en slot för objektiv och skjut linsen i. Om du behöver, bygga en packning av frigolit för att hjälpa till att hålla linsen på plats. Fäst objektivet med silvertejp. Gör sedan samma sak för okularet.
4.
In den mindre röret i större röret och fokusera teleskopet. Att fokusera två linser, helt enkelt titta igenom de mindre objektivet och fokusera större linsen på ett objekt. Flytta sedan det tunnare röret och tillbaka inne i de större röret, tills bilden du fokuserar på kommer blir skarp.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en spela teleskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org