välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

faktorer som påverkar styrkan av en elektromagnet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Elektromagneter är i grunden bra produkter, som producerar kontrollerbar mängder magnetisk kraft från en elektrisk ström. De starkaste magneter är cool, har många varv tråd i deras rullar och använda stora mängder av nuvarande

Du behöver:.
Digital multimeter
. Motstånd.
Kondensator.
Induktor.
Inledande fysik text.
Handbok eller faktablad på elektriska komponenter.

Beskrivning

En elektromagnet är vanligtvis en spole av elektrisk tråd lindad runt en järnkärna. Det blir magnetiserade när du kör en elektrisk ström genom det och förlorar magnetism när den aktuella stannar.

Slår

Att göra en elektromagnet starkare kan du linda en spole med flera varv av ståltråd. Antalet varv multiplicerat med i ampere ger Amperevarvtalet, en faktor som avgör magnet styrka.

Aktuellt

I allmänhet en magnet styrka ökar med större elektrisk ström. Vid en viss punkt kommer magneten mätta och nådde en maximal styrka.

Core

En elektromagnet blir starkare om man hamnar tråden vänder en metall kärna. De bästa metallerna är vanligtvis järn eller järnhaltigt.

Temperatur

strömförande förmåga tråd förbättras med mycket låga temperaturer. De starkaste magneter är gjorda av supraledare kyld med flytande kväve eller helium.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en egen bugg Zapper
    
    Copyright © 2011 give2all.org