välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är Open vana buske?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Buskar växer i många former. Vissa växa i en välvd formation med sina stjälkar böjer mot marken, andra växer långa stjälkar som klättrar och kan tränas att följa staket och spaljéer. Öppna vana buskar har en måttlig mängd stammar som bågen lite uppåt som tillåter mer "Open Space" mellan bladen

Trädgård Använder

Öppna vana buskar är populära i trädgårdar av begränsat utrymme. Växter som firethorn och kamelia kan tränas att växa upp i stället för ut, vilket gör en effektiv trädgård uttalande.

Bird Shelter

Öppna vana buskar är perfekta för fåglar att använda för vinter skydd. Det finns utrymme nog mellan stammar och grenar för dem att dölja, men ändå ger ett lager av skydd. Mountain lagrar, som kan växa upp till 15 meter lång, är en särskild favorit.

Kalifornien Sagebrush

finns i hela södra Kalifornien kusten, är Kalifornien Sagebrush en öppen vana buske som används som häckande plats för Kalifornien gnatcatcher, en hotad fågelart.

evergreens

Några öppna vana buskar, exempelvis koreanska Buxbom, är av vintergröna sorten. I fråga om denna buske, vilket har en rundad form och växer inte mer än 3 meter lång, bladen kvar på busken men byter till en gul brun under vintern.

Öppna Habit Träd

Vissa träd också anses ha öppna vana former. Den amerikanska Holly, som kan växa till en höjd av 25 meter, börjar med en tät vegetation, men som det ålder, öppnas i utrymmet mellan grenar upp. Detta träd är en gynnad kvinnojour plats för sångfåglar och små däggdjur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org