välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur växter och djur överleva i den arktiska tundran?

Postad av : Jonathan Nyberg

. Den arktiska tundran ekosystem, finns i norra polar område i världen, kännetecknas av kyla, kallade frusna jord permafrost och tuffa förhållanden för liv

Seasons

säsonger i den arktiska tundran inkluderar en lång, kall vinter och en kort, sval sommar. På vintern kan få växter och djur överleva, så många växter vilande genom vintern och många arktiska djur tundran övervintra eller flytta på den tiden.

Plant Anpassningar

Inga träd växer i den arktiska tundran. De små plantor av tundran använder samma taktik som dvala, bara producerar utsäde med några år, svarvning med solen att absorbera energi och utveckla skyddande beläggningar.

Animal Anpassning

Djur som lever i den arktiska tundran har utvecklat anpassningar inklusive tung vinterjackor, kamouflage som ändrar färg med årstiderna, effektiva kroppsform att förhindra värmeförlust och förmåga att bygga isolerade tunnlar under jord.

Web of Interaktioner

De växter och djur i den arktiska tundran interagera över stora områden att skapa ett nät som hjälper alla dess medlemmar överleva den hårda villkor.

framtida problem

Klimatförändringarna kan utgöra ett framtida problem för livet i den arktiska tundran. Eftersom de är så specialiserade att livet i tundran förhållanden, många djur och växter kan inte överleva om dessa villkor ändras.

    
    Copyright © 2011 give2all.org