välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur ansluter jag min koraller att leva rock?

Postad av : Stefan Svensson

Säkra koraller till levande sten i akvariet kommer att skydda din koraller liksom din fisk. Det är bäst att hålla koraller och levande sten i saltvatten för så mycket av processen som möjligt. Överväga att använda ren (puderfria) latexhandskar för att minska skador på koraller från fingertopparna. I vissa fall, handskar är obligatoriska för att undvika stick på huden

säker placering

Den enklaste metoden för att placera koraller i tanken är att låta naturen göra jobbet. Ändarna på långa koraller kan placeras i lämpliga storlek hål i levande sten väggar. Placera koraller i säkra skrymslen (är säkert att eventuella tentakler vidrör inte rock). Vissa mjuka koraller, såsom svamp, behandlas i slem och kan inte limmas. De kommer i allmänhet att flytta runt och hålla sig till en yta av deras önskemål.

Epoxi

Coral-säker epoxi är två rör, och du måste blanda en del med de andra före användning, rulla den samman till en spackel boll. Detta epoxi är bra för större koraller, eller för att fästa en korall till en stor bit av levande sten på botten av tanken. Epoxi kan användas och manipuleras samtidigt helt under vattnet. Mosa epoxin på berget och sedan placera korall på epoxi, som utgör epoxi runt basen av korall. Tryck ordentligt tills epoxin härdar. Den negativa sidan är att du måste titta på den fula gröna epoxi i tanken, åtminstone tills det blir täckt av Coraline och börjar smälta in ditt akvarium.

Coral Lim

Coral-säker lim är lätt tillgänglig i djuraffärer och fungerar bra för mindre koraller. Med lim, måste du ta den levande sten och koraller ur vattnet, åtminstone delvis, som en gång limmet träffar saltvatten, börjar det att hårdna. Denna teknik kräver en stadig hand och tålamod-du måste hålla korall på plats, trycka ner ordentligt, tills limmet torkar och du kan återvända berget anbringas med korall till en säker plats i din tank. En av fördelarna med korall lim är att det är knappt synlig i akvariet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org