välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man tecknar skelettet av en groda

Postad av : Stefan Svensson

Vad gör en groda hoppa så högt? Sanningen bakom grodan fantastiska hoppförmåga ligger i interaktionen mellan dess skelett-och muskel-system. Dess skelett är perfekt utformad för att kunna uppnå höga höjder och långa avstånd när agerat på dess muskler. Det är ett under av biologisk vetenskap. Istället för att dissekera en av dessa fantastiska varelser, kan du få en grundlig förståelse av grodans skelettet genom att rita en skiss av den. Det är en hands-on, inga skador, gjort aktivitet och du behöver inte vara konstnär.

Du behöver:
Bild på en groda skelettet
. 1 vitt tryckpapper.
Penna.
Härskare.
Gradskiva.
Svart markör, fin-tip.

Ritning grodans Skull och Spine


1.
Vänd på papperet horisontellt. Placera bilden av grodan skelettet intill papperet. Detta kommer att vara din guide.
2.
Rita en halvcirkel på höger sida av papperet. Den halvcirkel bör vara ca 3 inches i diameter. Det här är grodans skalle.
3.
Flytta linjalen så att en 10-tums märket är direkt i centrum av den halvcirkel. Rita en linje exakt 10 inches lång från början av linjalen hela vägen till punkten i mitten av halvcirkel. Det här är grodans rygg.
4.
Rita en pilspets form i början av 10-tums linje. Det ska se ut som "<" symbol. Formen bör vara 3 inches långt och 1-tum bred på den öppna änden. Denna form representerar bäckengördeln.
5.
Rita fem vertikala rader som börjar vid den öppna delen av pilspetsen form. Den första raden närmast pilspetsen måste vara minst 7 /8 av en tum långa och de kommande fyra rader bör varje vara något längre än den var innan (15/16 av en tum, 1 tum, 1-1/16 inches och 1-1 /8 inches). Linjerna ska vara placerade på ungefär 1 /8 tum ifrån varandra. Dessa är grodans revben.

Ritning av arm, ben, händer och fötter Bones


1.
Dra en rak linje 1/2-inch lång och med en 30-graders vinkel ansluter toppen av de längsta revben och toppen av öppna änden av grodans skallen. Upprepa denna process genom att rita en andra linje exakt samma längd och vinkel på botten av den långa revben och ansluta botten av grodans skallen. Slutligen dra en rak vertikal linje som förbinder centrum för dessa två rader. Detta är bröstmuskeln gördel.
2.
Drag en linje i toppen av bröstmuskeln gördel, precis 1-1/2 inches lång och på en 150-graders vinkel. Dra en linje exakt samma längd och vinkel på botten av bröstmuskeln gördel. Dessa är grodans överarmsben.
3.
Rita en 1/2-tums linje vid 20 grader som sträcker sig från slutet av grodans topp humerus. Dra en andra raden, samma längd och lutning, sträcker sig från botten humerus. Dessa är de radio-ulnae.
4.
Rita tre linjer som sträcker sig från varje radio-ulna. Linjerna ska vara 1 /4 ", 1 /2 tum och 1 /4 tum i denna ordning och skall peka i tre olika riktningar (Du har några frihet i utformningen av dessa. ) Dessa är de mellanhandsben.
5.
Rita en 4-tums linje vid 75 grader som sträcker sig från den smala änden av bäckengördeln (ca 1 /2 tums bort från spetsen). Dra en till linje, exakt samma, på motsatt sida. Dessa är de lårbenet.
6.
Rita en annan 4-tums linje vid 75 grader parallellt med den första lårbenet och 1 /2 tum från varandra. Upprepa med den andra lårbenet. Anslut dessa rader på varje lårben genom att rita en anslutande linje högst upp på varje lårben till toppen av dessa linjer. Dessa är de tibio-fibulor.
7.
Rita en 1-tums vertikal linje som sträcker sig från slutet av varje tibio-vadben. Dessa är de tarsals.
8.
Rita fem rader alla som sträcker sig från slutet av böjd på 1 tum, 1-1/2 inches, 3 inches, 2-1/2 inches och 2 inches lång i denna ordning och radavstånd 1 /8 tum ifrån varandra. Upprepa för den andra böjd. Dessa är de fotbenen och falang.

Lägga till detaljer


1.
Trace hela skissen med svart markering.
2.

Gör alla linjer mer detaljerad genom att hålla pennan så att den sidan av bly (inte spetsen) vidrör papper och spåra alla linjer.
3.
Rita små cirklar på de punkter där linjerna ansluter. Dessa kommer att representera lederna.
4.
Rita inre detaljerna i skallen, ryggraden och bihang så bra du kan, noggrant efter bilden.

tips och varningar


  • Tryck inte hårt med din penna, eftersom du kommer troligen att ta bort ett par gånger.
  • En bild av en groda skelettet har lämnats i Resurser i den här artikeln.
  • Utmana dig själv. Inte bara skriva ut bilden i grodans skelettet och spåra det, försök att faktiskt göra det. Det blir enklare än du tror.
    
    Copyright © 2011 give2all.org