välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en bevarade fortfarande fossila och hur bildas de?

Postad av : P-O Lennartsson

Fossil är rester av växter eller djur från förhistorisk tid. De är en raritet som de flesta organismer, då och nu, antingen konsumeras av andra organismer eller helt sönderfall vid döden. Fossila lämningar finns bevarade i en mängd olika sätt

Förstening

En metod att fossilization är förstening. Det är när ekologisk växt eller animaliskt material ersätts med mineraler och så småningom hårdnar till sten. Exempel på detta är den förstenade träd som finns i Petrified Forest National Park i Arizona.

Amber

hela organismer har hittats inneslutna i bärnsten, som är en guldfärgad kåda som bildas från tall SAP. Myror, pollenkorn, bin och andra organismer har hittats i denna kåda.

Ice

I vissa delar av världen har hela djur bevarade i isen. I Sibirien och i de övre delarna av Nordamerika, har forskare hittat fossil Mammoth komplett med hår, hud och inre organ.

Carbon Imprint

Ibland en organism dör och mycket snabbt begravd. Organismen är komprimerad mellan berg ansikten av jordens ytan tryck. Organismen gör ruttnar, men lämnar efter sig ett kol avtryck av sig själv på bergväggen. Växter är oftast bevarade på detta sätt, men insekter, har fiskar och andra djur har hittats.

Sedimentära bergarter

Sedimentära rock är producerad av sediment som lera eller sand, brukar finnas på floder, sjöar, flodmynningar och havsbottnar. De flesta fossila lämningar är bevarade, och fann, i sedimentära bergarter. Detta gör fossil av havets organismer vanligare än landbaserade motsvarigheter.

    Previous:nothing
    Next:vad är NADPH i fotosyntesen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org