välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är NADPH i fotosyntesen?

Postad av : Jeanette Morales

Fotosyntesen är den process genom vilken växter tar ljusenergi, vatten och koldioxid och omvandlar det till socker och syre. Detta görs i två cykler, en ljus Beroende Cycle och ett ljus oberoende Cycle. NADPH används Ljuset Independent, eller mörka, cykla

NADP

NADP eller nikotin adenindinukleotid fosfat, är ett koenzym som finns i växtceller. Det är ett ämne som hjälper till elektronöverföring under fotosyntesen.

NADPH

Under Light Dependent Cycle av fotosyntes, är ljus absorberas av klorofyll. Elektronerna är glada, som börjar dem som flyttar från ett enzym till en annan. En väteatom fäster sig till en NADP molekyl, konvertera den till NADPH.

(Referennce 1)

ATP

ATP, eller adenosintrifosfat, är en metod för lagring av energi i levande organismer som innehåller socker. Detta skapas samtidigt som NADPH.

CC Bond Energi

kovalenta bindningar skapas när samma typer av atomer gå samman. Växter kan inte direkt använder energi från solen, men efter konvertering CC, eller kol-kol-, obligations-energi.

Light Oberoende Cycle

Både ATP och NADPH används för att omvandla kolhydrater skapas i Light Dependent Cykla till CC obligation energi. Detta görs i ljuset Independent Cycle, eller den mörka reaktionen.

    Previous:nothing
    Next:ledningsförmåga av aluminium vs koppar
    
    Copyright © 2011 give2all.org