välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en levande fossil?

Postad av : Charlotte Wannberg

Levande fossil är växter eller djur som finns idag som är tillräckligt nära för att prover i fossila fynd betraktas praktiskt taget identiska. Hittills har över 500 kända levande fossil art

Bakterier

Cyanobakterier, som ibland kallas blågröna alger, är den äldsta kända levande fossil, som går tillbaka 3,5 miljarder år. Levande former har jämförts med fossiliserade exemplar finns i prekambriska berg med hjälp av kraftfulla elektronmikroskop.

Växter

Många av dagens anläggningar liknar mycket deras fossiliserade förfäder, däribland fikon, lönn, valnöt, vide, björk och magnolia för att nämna några. En klass av växter, kottepalmer, som liknar palmer, dateras till jura perioden och kan fortfarande hittas i tropiska och subtropiska områden.

Insekter

insekter besöker din trädgård idag inte är mycket annorlunda än sina förhistoriska släktingar, men dagens exemplar tenderar att vara mindre. Arter som har identifierats med fossiler inkluderar trollsländor, kackerlackor (en 300 miljoner år gamla fossila exemplaret fångades i en gruva i Ohio som var 3. 5 inches lång) och myror.

Däggdjur

Bats, näbbmöss och ekorrar har alla sina fossil motsvarigheter. Den opossum, som fossiler daterar ungefär 70 miljoner år, anses vara världens äldsta levande däggdjur. Det är också den enda inhemska pungdjur på den nordamerikanska kontinenten.

Vatten Creatures

Havet är hem för många varelser som inte har förändrats mycket sedan förhistorisk tid. Hajar går tillbaka till den devonperioden, humrar och kräftor i Jurassic och vissa maneter har fossila släktingar som går tillbaka 500 miljoner år. Krokodiler och alligatorer anses också vara levande fossil.

Kända fossila fisk

En av de mest kända levande fossil är Coelacanth (uttalas "se-la-Kanth"). Tros vara utdöd tills den hittades utanför Sydafrikas kust 1938, denna fisk första strövade omkring på haven för 400 miljoner år sedan.

    Previous:nothing
    Next:Avancerad information om mänskliga ben
    
    Copyright © 2011 give2all.org