välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

var kan vanadin förekommer i naturen?

Postad av : Annika Hultén

Vanadin är en metall av övergången serien, som finns i det periodiska systemet mellan titan och krom. Dess grundläggande elektronisk struktur är [Ar] 3d u00B3 4s u00B2, så dess valenselektroner kommer från både "d" och "s" subshells. Förlora sin "s" elektroner det första kan förlora då en eller flera av dess "d" elektroner, vilket resulterar i Valence delstaterna +2, +3, +4 och +5. Föreningar vanadin visa ett urval av färg, inklusive dess röda oxid, som tillverkas av uppvärmning dess salter. Detta resulterade i det mottagande sitt förnamn, "Erythronium. . "Dess moderna namn, vanadin, kommer från det fornnordiska gudinnan Vanadis och beror också på dess salter" utbud av färger

Du behöver:
papper plattan
. Ett ark aluminiumfolie.
En skinande ny öre.
Alla musikspelare (mp3, skiva man, etc).
En gammal uppsättning hörlurar.

Discovery

Vanadin isolerades första gången från Vanadinit (en blyinnehållande malm) i Mexiko av Andrés Manuel del Rio i 1801. Senare, 1831, konstaterades det i järnmalmerna av Nils Gabriel Sefström. Dess tidiga isolering var genom interaktion mellan den trichloride med vätgas.

Källor vanadin

Källan vanadin är övervägande från malm, som är ca 65 olika sådana känt och carnotite (en uran som innehåller malm). Vanadin har påträffats i råolja, kol och några skiffer. Även om dessa källor är ännu inte är hållbara, är användning av mikrovågor för att avlägsna vanadin ur råolja under utredning. En intressant källa, men inte särskilt användbar i dagsläget, är "sjöpungen" (Ascidiacea). Den sjöpung, ett hav bottom-feeder, koncentrerar vanadin i sin blodkroppar till en nivå miljontals gånger större än havsvatten.

Isolering av Metal

Vanadin görs i första hand genom att bilda trichloride från antingen Vanadinit eller carnotite, sedan reagera med magnesium i en argon atmosfär. Det kan också göras genom att reagera vanadinpentoxid med kalciummetall i ett tryckkärl enligt en argon atmosfär.

nuvarande användning av vanadin används mycket av stålindustrin, med tidiga användningsområden, till exempel Henry Fords Model T. Det ökar styrka av stål, vilket bidrar lätthet att vanadin-stålkonstruktioner, eftersom mindre stål krävs. Vanadinpentoxid är användbara som en katalysator, i stället för platina, vid tillverkning av svavelsyra. Det används vid "skrubber" att ta bort giftiga och doftande svavelväte från naturgas. Den används vid framställning av nylon 6-6, och det är också i optik och keramik.

Framtida användningsområden Vanadin applikationer utvecklas i autogen svetsning, vanadin redox batterier flöde, fusionsreaktorer och specialitet flygplan.

    Previous:nothing
    Next:naturlig lagar attraktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org