välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kyckling traktorer & jordbruk

Postad av : Jonathan Nyberg

Kyckling traktorer, annars känd som lös kyckling coops, är ett mycket populärt sätt för städer och små jordbrukare att använda djur som en hållbar metod för jordbruk. Förutom att kunna njuta av kycklingar upptåg (och ägg), gör att bärbara bostäder för jordbrukarna att dra fördel av en kyckling naturliga beteenden till förmån för trädgården

Historia

Många bönder använda stationära coops som ofta har en "run" till. Körs består vanligtvis av ett inhägnat område ansluten till en coop som gör att fåglarna att röra sig ute. Problem med dessa stillastående strukturer kan innefatta en ackumulering av kväve och lukt från gödsel, skadedjursangreppet och risken för sjukdomar som kunde sicken flocken. Andy Lee och hans bok Kyckling Traktor: Den Permakultur Guide till Happy Hönor och sund jord påpekade några av dessa frågor och rekommenderade användning av bärbara coops och åk som skulle kunna sätta en flock höns för att arbeta på en gård och bidra till att upprätthålla sin hälsa. Hans arbete hjälpte popularisera kyckling traktorer i dag och uppmuntras blivande jordbrukare i tätorter att utnyttja systemet för små flockar.

Typer

Kyckling traktorer finns i många storlekar och stilar. De flesta är tänkta att hysa några kycklingar och består av en liten Coop och en bur köra. De flesta fall har hjul för att flytta dem från plats till plats, men även utan hjul, kommer de att vara liten och lätt nog att dra eller bära på en ny webbplats. Den Eglu är en liten plast kupol som ser ut ungefär som en hundkoja med en kanyl bur springa. Det är inriktad mot den urbana jordbrukaren och även kommer med foder och vatten innehavare och en skugga vakt, och det är tänkt att hålla upp till fyra kycklingar. Hönan Condo som kallas en "stealth coop" för urbana bönder eftersom den är utformad för att likna en papperskorg. Det är mycket små och endast tänkt att två kycklingar. Ägget Cart'n är större och kommer att hålla upp till 12 hönor. Det är mycket portabel, med både ett handtag och hjul.

Do It Yourself

Trots att det finns kyckling traktorer lätt tillgängliga på marknaden, de är ofta dyra. Alla med grundläggande snickeri kunskaper kan hitta massor av planer för gör-det-själv coops som kan byggas med billiga material i ett par dagar. Planer för kyckling traktorer innehålla en A-ram konstruktion som medger maximal mark täckning och gott om plats för kycklingar att sträcka ut sina vingar.

Överväganden

Tänk på hur många höns du vill ha och om du kommer att vara bostäder dem hela tiden eller om de kommer att tillåtas att frigående ibland. Dessutom, se till att coop och kör är predator-bevis. Kontrollera om en färg passar till marken och köra tillägg som kommer att avskräcka rovdjur som kan försöka tunnel under Coop. Täta skarvar och lås för dörrar bidrar till att förhindra mer fingerfärdig djur från nyfikna isär buren eller öppna portaler. Slutligen, leta efter bekvämlighet funktioner som en dörr till holken så att du enkelt kan samla in ägg, hjul och handtag för att flytta traktorn runt och entrédörrar som du (inte bara kyckling) kan passa genom att göra några rengöring eller reparation lätt att göra.

Fördelar

Med hjälp av en kyckling traktor hjälper också förbereda och berika din trädgård sängar. Placering några kycklingar på en yta att vara förberedd kommer att tillåta dem att skrapa (till) marken, äta ogräs och /eller skadedjur och gödslar området alla på samma gång.

    Previous:nothing
    Next:BÄRFIS information
    
    Copyright © 2011 give2all.org