välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur ett atomur fungerar

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
blad eller blommor (stjälkar kvar)
. Glycerin.
Vatten.
Pan eller engångstallrikar skum.
Rocks.

resonansfrekvenserna

Det första steget i att göra ett atomur arbete kommer i form av en mätning. Atomär resonans (mellan en atomkärna och dess elektroner) skall bestämmas. Detta är vanligtvis åstadkoms med hjälp av en kristall oscillator, en anordning som kan mäta atomära resonans.

Svängningar

Det viktigaste att förstå när det kommer till atomur är principen om svängningar. Precis som en vanlig klocka åtgärder gången via en spiralfjäder och en balans hjul, ett atomur åtgärder tid via kärnan och elektroner i en atom. Båda är mätningar från svängningar. Även flera typer av atomur finns (enligt enkelt atomur som sysselsätter användningen av olika atomära beståndsdelar, vanligtvis cesium, rubidium eller väte), är denna form av mätning samma. Det pendling mellan elektronerna och atomkärnan

Låsa Frekvenser

Elementet är uppvärmd och atomerna passera genom ett rör i ett vakuum, genom ett magnetfält. Magnetfältet filtrerar bort atomer av lämplig energi staten, som sedan får passera genom ett annat fält --- en mikrovågsugn fält. Den mikrovågsenergi bibehålls inom ett visst frekvensområde. När mikrovågsugnen frekvensen är rätt på mål, en detektor (i slutet av röret) "toppar" låsa denna mikrovågsugn frekvens i --- och säkerställa en enhetlig uppsättning svängningar. Detta nummer används matematiskt att mäta sekunder.

    Previous:nothing
    Next:Var olika typer av svampar växer?
    
    Copyright © 2011 give2all.org