välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om hoppkräftor

Postad av : Jonathan Nyberg

Hoppkräftor är små hav och sjöar kräftdjur. Många vindavdrift plankton i vattnet i haven, men ännu mer levande på havsbotten. De utgör den största enskilda källan till protein i haven. Hoppkräftor är medlemmar i stammen Arthropoda och anses vara kräftdjur, släktingar till räkor och spindelkrabba.

På grund av sin stora mängder, och eftersom vatten täcker en så stor del av planeten, hoppkräftor . är av stor betydelse för jordens ekologi

fysisk beskrivning

Hoppkräftor är mindre än krill, så några tjäna som föda för krill. De flesta hoppkräftor är ungefär en till två millimeter i storlek, även om vissa växer sig större. De är öppna och har en tår-formad kropp plus en stor antenn. De flesta har en enda röda ögon i mitten av kroppen. Ungefär hälften av alla hoppkräftor är parasiter.

Mat

Hoppkräftor äta alger, och i sin tur utgör föda för fisk, däggdjur och sjöfåglar. Hoppkräftor inte smälta inte alla alger som de konsumerar. Vissa av algerna stanna kvar i dem, som producerar syre genom fotosyntesen. Vissa hoppkräftor äta yngel, eller nykläckta fisk.

Ekologi

Ändringar i hoppkräftan åldersfördelningen kan tjäna som en indikator på den globala förändringar i vädret. Sammansättning ändringarna förändrar utbud av mat tillgänglig för yngel fiskar.

En aspekt av hoppkräftan forskning är hur många arter är fortfarande på olika djup i vattenmassan. När hoppkräftor av olika arter trängs ihop, resurserna fortfarande är tillräckliga möjligen på grund av de olika arterna äter olika livsmedel

förorening bioindikator

Tiny ocean partiklar, som ofta innehåller toxiner, konsumeras av hoppkräftor. På grund av detta hoppkräftor kan tjäna som bioindikator vatten renhet. Dessutom hoppkräftor som har dött kan sjunka till havets botten, varvid sådana partiklar med dem. Alltså de bidrar till att upprätthålla vattnets renhet.

Hoppkräftor och NOAA

The National Oceanic and Atmospheric Administration inser vikten av hoppkräftor och upprätthåller en världsomspännande databas ägnas åt, eftersom organisationen uttrycker det, "pussla ihop en bättre förståelse av marina ekosystem. " Databasen och tillhörande världen atlas är tillgängliga online.

    Previous:nothing
    Next:information om proteolytiska enzymer
    
    Copyright © 2011 give2all.org