välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en kolanöt?

Postad av : Valon Istrefi

Den kolanöt kommer från Kola träd, en vintergrön som trivs i tropiska klimat. Fröet, eller nötter, från trädet är hög i koffein och används för att göra kolsyrade cola läskedrycker, till exempel Coca-Cola

Geografi

Kola träd hemma i Västafrika, men kan också hittas i hela Västindien. Cocoa Institutet för Nigeria stater de odlas i Brasilien, Västindien och Nigeria.

Sorters träd

Två typer av kola träd, cola nitida och cola acuminata, är ansvariga för att producera merparten av kola nötter. Båda typerna av träd är smala och höga, når upp till 65 fot. De producerar små blommor som utvecklas till nötter ungefär två gånger om året.

Identifiering

Kola muttrar är små, bruna och runda. De ser ut som stora kastanjer och lukta lite som muskotnöt. När tuggas, de är något bitter men lämnar en trevlig, söt eftersmak.

använder

Kola muttrar som används främst för att göra cola drycker. De används också vid framställning av koffein, laxermedel och stimulantia hjärta.

Varning

I en studie publicerad i en 2003 frågan om "Pharmaceutical biologi," fann forskarna att intag av höga halter (35 mg per dag) kolanöt produceras en ökning av malariaparasiten i blodet och resulterade i malaria-liknande symtom.

    Previous:nothing
    Next:hur man tråd en strömtransformator
    
    Copyright © 2011 give2all.org