välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är skillnaden mellan mullvadar & sork?

Postad av : Jeanette Morales

Mullvadar är små däggdjur av Talpidae familjen; sorkar är små gnagare i Cricetidae familjen. De har lite gemensamt, om än en rimmade namn. De är olika i utseende, livsmiljö, livsstil och kost

Identification

Moles intervallet från fem till åtta inches lång och kännetecknas av brist på synliga ögon eller öron och stora främre klor som de använder för tunneldrivning. Sorkar från tre till fem inches lång och likna en mus, med små öron och skarpa, synliga framtänder.

Geografi

sorkar ockupera vall fält och buskar och tillbringar större delen av sina liv ovan jord. När de får chansen, upptar de mullvad hål och livnär sig på rötter. Mol tillbringa större delen av sin ensliga liv under jord.

Diet

sorkar äter främst vegetation såsom frön, rotknölar och nålar barrträd. Moles äter mestadels insekter och daggmaskar.

Betydelse

sorkar aktivt skada gårdar och trädgårdar genom att äta vegetation. Moles orsaka trädgårds skador misstag, genom tunnlar i växternas rötter, lämnar dem sårbara för sjukdomen. De är båda svåra att kontrollera.

Roliga fakta

födelsemärken kan tunnel upp till 15 meter i timmen, vilket ger utmärkt luftning för jorden. Det finns inga mullvadar i Irland. Sorkar kan återge genom en månads ålder och producerar många kullar varje år.

    Previous:nothing
    Next:Hur berätta om en skunk har rabies
    
    Copyright © 2011 give2all.org