välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man tråd en strömtransformator

Postad av : Magnus Ekblad

En transformator används för att ändra den spänning och ström från en energi-aktuella kretsen till en mottagande krets. En magnetizable bit i mellan kallas "kärna" används för att överföra den energi som utgör den första, primärkretsen till den andra. En strömtransformator är intressant att mäta strömmen genom en kraftledning i vilken en amperemeter (nuvarande meter) inte kan föras in direkt. Den sekundära kretsen innehåller amperemeter. Även den nuvarande inte kommer att vara samma i de primära och sekundära kretsen kan en omvandling mellan de två fastställas så amperemeter i den sekundära kan vara användbart.

Du behöver:
eltejp
. Coated koppartråd.
Cirkulär järnring.
Amperemeter.
Avbitartång (tillval).


1.
Tätt följd av koppar runt järnring med lindningen rörande. En ring, eller tunnband av stål skulle fungera lika bra. Hela ytan kan täckas, och lindningarna kan överlappa varandra. Ju större antal varv, desto lägre sekundära nuvarande kommer att vara, än om den primära. Poängen med denna minskning är att skydda den känsliga amperemätaren från att skadas av den höga ström det primära.
2.
Täck spole med eltejp för att hålla den från att koppla av.
3.
Skala trådändarna bar (t. ex. med Avbitartång) och fäst amperemeter.
4.
Kalibrera amperemätaren genom att sätta in en krets ledning eller linje av kända nuvarande genom mitten av ringen. Förhållandet mellan det kända nuvarande och den amperemeter behandlingen kommer att fungera som din omräkningsfaktor.
5.
Ta testet tråd, och infoga linjen slutligen skall mätas för ström. Ringen passar runt linjen, eller tråd, i primärkretsen, som en ring på ett finger. Om linjen är att vara permanent på plats, ha ringen inte tas bort efter dess första placering runt kraftledning. Det kan vara permanent fäst, om det passar med amperemeter anbringas endast när testet är gjort.
6.
Bygg transformatorn runt linjen, på plats, om linjen är redan på plats och kan inte sättas in genom öglan. Tre eller fyra armeringsjärn kan ringlar ihop till en sluten triangel eller fyrkant runt linjen-kabeln håller stängerna i kontakt med varandra och på plats.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör 10% natriumkarbonatlösning
    
    Copyright © 2011 give2all.org