välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är guldmalm?

Postad av : P-O Lennartsson

Guldmalm är en koncentration av guld i berg, partiklar eller flingor i vatten. Guldmalm är bara tekniskt anses vara malm om det är genomförbart att bryta den för utvinning av ädelmetall innehållet

Historia

California Gold Rush startade 1848 och startade en flod av prospektörer gruv-och guldvaskning malm. Vid tiden för guldrushen slutade runt 1855, hade hundratusentals människor vågade väst att söka rikedom genom prospektering av guld.

Funktion

Gold är en sällsynt ädelmetall som behövs för användning inom elektroniken och önskad för användning i smycken. Mining för guldmalm utdrag värdefulla metaller ur sten. Moderna metoder att utvinna guld innebära urlakning med cyanid.

Typer

Enligt miningbasics. com är guldmalm finns i olika koncentrationer i berg, guldpartiklar och flingor. Fläckar har också hittats i bäckar.

Geografi

I USA har guldförande malm oftast påträffats i västvärlden, däribland Kalifornien, Alaska, Arizona, Montana och South Dakota. Andra länder, såsom Sydafrika, har också betydande guldfyndigheter.

Överväganden

innan den slår till att gruvan för guld, vet att guldbrytning är dyrt, tidskrävande och riskabelt. Om och när du hittar guld, återvinning av guld ur malmen kan vara farligt.

    Previous:nothing
    Next:användning av strontium föreningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org