välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur flyger en frukt reproducera?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du behöver:
2 raka blad kant rakkniv
. Sax.
Eltejp.
Sandpapper.
Elektrisk tråd.
Superlim.

Parning

vetenskapliga namnet för den gemensamma bananflugan är bananfluga. Bananflugan reproduktion börjar med uppvaktning beteende. Hanen bananflugan, vilket är mindre än honan, vibrerar sina vingar och danser för att locka honan. Om honan accepterar mannens förskott, börjar parning. Hanen fästen honan och inlåning ett par hundra spermier i henne. Parning tar ungefär en halvtimme. Varje spermie är mycket lång. De fruktflugor "spermier är 300 gånger så länge som en mänsklig spermie (Pitnick et al. , 1995).

Lägga ägg

Den kvinnliga lagrar spermier i upp till 2 veckor. Hon använder gradvis sperma som hon befruktar varje ägg. Honan lägger sina ägg i omogna eller något mogen frukt. Vid den tidpunkt då äggen kläcks, att frukten är skämda. Skämda frukt är en födokälla för fruktflugor. Hon lägger bara en begränsad mängd ägg i taget så att kläckta larven har tillräckligt med mat att äta. Den kvinnliga bananflugan befruktar varje ägg som hon lägger med några spermier för att säkerställa befruktning. Honan kan para sig med en annan hane innan hon har använt alla sina sparade spermier, vilket innebär att en kvinnlig bananfluga får bära sperma från mer än en hane i taget.

Larva

Om ett dygn efter befruktning framträder halv millimeter långa ägget kläcks och en larv. Larven äter mycket och växer snabbt. Larven molts efter första dagen, återigen på den andra dagen och återigen på den fjärde dagen, för att möjliggöra snabb tillväxt. På fjärde molt larven förvandlas till en puppa. I puppa förvandlas larven till en bevingad insekt. Efter fyra dagar framträder omvandlas larven som ett fullt utvecklat bananfluga. Inom 8 till 12 timmar, är bananfluga kan parning.

    Previous:nothing
    Next:Hur återger en kalkon?
    
    Copyright © 2011 give2all.org