välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vanliga användningsområden för magnesiumoxid

Postad av : Camilla Näslund

Om du hör orden "magnesiumoxid," de inte kan betyda stor dig. Men detta gemensamma mineral, som finns naturligt i vitt pulver i metamorfa bergarter, finns i förvånansvärt många av hushålls-och industriavfall objekt. Den användbara egenskaper av detta material gör det till ett idealiskt verktyg för ett brett spektrum av aktiviteter

Antacida

Magnesiumoxid i sin hydratiserad form (magnesiumhydroxid) används ofta som ett antacidum. Detta fungerar eftersom magnesiumoxid är en grundläggande substans, vilket betyder att det kommer att neutralisera syrorna och slut matsmältningsbesvär grund av för mycket syra. Magnesiumhydroxid är den aktiva ingrediensen i sådana gemensamma over-the-counter rättsmedel som mjölk av magnesia, Mylanta och Maalox.

Magnesiumoxid har också på kort sikt laxerande effekt och är föreskriven för tillfällig lindring av förstoppning.

torkmedel

Magnesiumoxid är ett populärt torkmedel. I pulverform, det är hygroskopiskt i naturen, vilket betyder att det drar åt sig vatten molekyler till sig från den omgivande miljön. I samband med detta kommer magnesiumoxid dra dessa molekyler från andra saker, att hålla dem torra.

Bibliotek och andra stora bok-och papper förvaringsutrymmen använder ofta pulveriserad magnesiumoxid hjälpa till att bevara papper. Rock klättrare använder ofta magnesiumoxid som ett sätt att minska fukt från svett på sina händer och bärbar utrustning, men även andra mineral puder används också för detta ändamål.

Eldfasta

Magnesiumoxid används som eldfast agent i konstruktion av deglar. En degel är en container som är avsedd att placeras i extremt höga temperaturer till förmån för uppvärmning dess innehåll. Eftersom degeln själva inte får påverkas av värmen måste det göras med ämnen som behåller sina egenskaper vid hög värme. Magnesiumoxid ett sådant ämne, så det används på detta sätt.

Insulator

På grund av dessa samma värmetåliga egenskaper gör magnesiumoxid pulver en utmärkt isolator. Det används som mineralet del av mineral-isolerad kopparklädda kablar, en form av industriell kabel som används för skydd av särskilt kritisk elektriska kretsar vid en brand, inklusive anordningar brandskydd som larm eller rök kontrollsystem.

kosttillskott

Eftersom det är en bra källa av magnesium, är magnesiumoxid användas som eller i kosttillskott för människor och djur. När det gäller djur, är detta levereras som en livsmedelstillsats. För människor kan komma i tablettform eller inkluderas i multivitaminer.

Andra användningsområden

Magnesiumoxid används ofta i optiska tillämpningar på grund av dess brytningsindex (ljusreflekterande egenskaper) i kristall form. Dess grundläggande egenskaperna utnyttjas också vid behandling av läder och dess hygroskopiska egenskaper i paketeringen av kärnavfall.

    Previous:nothing
    Next:Hur hittar ett vildsvin mat?
    
    Copyright © 2011 give2all.org