välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur och växter i vildmarken

Postad av : Annika Hultén

Australien är hemvist för en mängd olika växter och djur. De har flera arter som är endemiska för denna region och kan hittas någon annanstans på jorden. Många underbart unika australiensiska arter är hotade eller har redan utrotats

Spotted Pungmårdar

Spotted Tail Pungmårdar (Dasyurus maculates) är en köttätande pungdjur som livnär sig på grodor, reptiler och små däggdjur. Den fläckiga Pungmårdar är en av fyra arter av Pungmårdar och är den näst största nu levande köttätande pungdjur.

Sand Monitor

Sanden skärm (Varanus gouldii) är en smidig klättring reptil som lever i skogar, stränder, öknar och buskvegetation i Australien. Den lever på ägg, däggdjur, reptiler, och as. Australien har tjugo arter av monitor ödla, med sanden bildskärmen är den vanligaste.

Cliff Flaskborste

Klippan flaskborste (Callistemon comboynensis) är medlem av familjen Myrtaceae. Den växer på klippor i norr intervall av New South Wales till Queensland. Fjärilar foder på nektar av klippan bottlebrush och landscapers över hela världen att uppskatta dess skönhet.

Boab Tree

Boabs (Adansonia gregorii) är långsamt växande träd ligger bara i västra Australien i Kimberly regionen. Dess massiva stam har filialer som ser ut som rötter gro från toppen.

Utrotningshotade djur

mahogny segelflygplan är ett litet pungdjur som en gång trodde var utdöd. Det var återupptäcktes 1989, bor i norra Queensland och kommer ut på natten till byte på insekter, sav och nektar.

utrotningshotade växter

Triunia Robusta är en regnskog buske från subtropiska sydöstra Queensland Australien. På grund av förlust av livsmiljöer, denna buske nu bara har ett mycket litet intervall vänster.

    
    Copyright © 2011 give2all.org