välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur korallrev djur anpassar sig till sin livsmiljö

Postad av : Camilla Näslund

Korallrev är ett större område uppträdda längs världens tropiska bälte. Oerhört skiftande, de är hem till den största tätheten av faunan i världen

Habitat

rev är grunt vatten marina livsmiljöer som konstruerats av koloniala koraller och dessas kalcium-karbonat skelett. De varierar kraftigt i tillväxttakt kan vara miljontals år gamla och kommer i en mängd olika former, från atoller till barriär rev.

Djur

Korallrev värd för en stor mångfald av djur former:. ryggradslösa djur, fisk, sjöfåglar och marina däggdjur, reptiler och

kamouflage och inkapsling

invecklade yta av korallrev presenterar otaliga möjligheter för beslag, och många rev-invånarna ta sin tillflykt i glipan. Färgglada clownfisk hemsöker giftigaste rankor av havsanemoner, som skyddar dem från rovdjur, sjöborrar dra sig tillbaka till sprickor i korall och rock. Fläckig Wobbegong i västra Stilla havet smälter in i botten med sin platta och flammigt kropp, och bakhåll oförsiktiga fisk och octopi.

Plantskolor

Korallrev kan ge uppväxtområden för vissa fiskarter, gör som andra kustnära naturreservat som mangrove stränder och sjögräsängar.

Utfodring

skarorna av livet i samband med korallreven lockar många rovdjur. Vitbröstad havsörnar mål fisk i Stora barriärrevet från land fördelar. Stora rovfiskar såsom groupers, hajar Requiem och barracuda patrull kanter revet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org