välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en konkret båt flyta

Postad av : Annika Hultén

Arkimedes princip säger att för att en båt att flyta, vattnet flykt av båten har att väga mer än båten. Detta innebär att en konkret båt som väger tre ton har att tränga undan mer än tre ton av en vatten. Att räkna ut hur mycket vatten båten behöver förskjuta, tillämpa några enkla multiplikation och division, samt några fakta om att bygga en betong båt, och sedan börja bygga

Du behöver:
Calculator
. Ferro-cement båt planer.
Rebar.
Hacka såg.
Buntband.
Metallnät.
Tin snips.
Cement.
Hand kvarnen.
Marine epoxigrundfärg.
Marine epoxifärg.


1.
Köp en plan bok för ferro-cement båtar. Medan ditt lokala bibliotek kan ha böcker i ämnet, måste du ha en plan bok av dina egna som du kan skriva eller rita in din lokala bokhandel kanske har --- eller kunna beställa --- ett ferro- cement båt plan bok.

En annan källa för plan böcker är Hartley och Brooks (Hartley-boats. com /). Medlemmar i Örlogsmannasällskapets Arkitekter och Marine Engineers, är företaget känt för sina ferro-cement båtdesign.

Konkreta båtar kallas "ferro-cement" båtar på grund av sin konstruktion från cement --- betong utan sten eller andra aggregat --- det är upplagt över trådnät och armering tillverkas av en järn (järn -baserad) metall, t. ex. stål.
2.
Lägg upp vikten av alla de material som heter ut i båten plan du väljer, plus vikten av färg och primer, styrning och kraftsystem och alla bekvämligheter varelse du avser att lägga till. Klyfta som totalt med antalet kubikfot (längd gånger bredd gånger malldjupet) i båten för att bestämma båtens vikt per kubikfot.

Eftersom du kan så småningom använda din båt i vatten någon täthet, bygga den för vattnet minst benägna att stödja det. Färskvatten väger 62,4 u00A3. per kubikfot. Detta innebär att varje kubikfot din båt skall väga mindre än u00A3 62,4 . .

att avgöra hur mycket av din båt kommer att vara ovanför vattnet (kallas dess "fribord"), dividera resultatet med 62,4 . Resultatet kommer att utgöra den andel av båtens skrov som kommer att sitta under vattenlinjen. Om båten är väger 30 kg. per kubikfot, dividera 30 med 62. 4. Resultatet, 48,07, innebär att cirka 48 procent av ditt skrov kommer att sitta under vattenlinjen.
3.
Skär stål armeringsjärnet med hugga sågen till längder som efterlystes i båtbyggeri planen. Montera stål armeringsjärnet matris med buntband enligt planen.
4.
Skär trådnät med tenn snips att passa över armeringsjärnet. Fäst ståltrådsnät till armeringsjärn med buntband.
5.
Blanda cement enligt tillverkarens anvisningar, och "lägga upp" cementen på armeringsjärnet /trådnät matris för hand till tjockleken anges av båten plan. (Med tillämpning av cement för hand hjälper till att förhindra tomrum när det härdar. )

Nivå ytan med en hand kvarn När cementen har satt helt, se till att inte "tunna ut" tjockleken på skrovet. Täta betong, inifrån och ut, med marin epoxi primer och färg.
6.
Tillsätt styr-och elsystem, säten och andra "funktioner komfort. "

tips och varningar


  • Planer för varje båt kommer att innehålla sådana upplysningar som längd, bredd (bredd) och malldjup --- djupet av den färdiga båten, med utrymme för krökning skrovet mellan sidorna och köl (ryggraden i båten).
  • Ferro-cement båtar, precis som alla båt där skrovet fungerar som sin egen bärande chassi, står inför en risk för sprickbildning om man kör på grund eller på stenar eller ett rev.
  • Detta projekt består av användning av både hand-och elverktyg i skära, hacka och slipning en mängd olika material. Det innebär också att användningen av epoxi färger och en mängd byggmaterial. Använda skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar, långa ärmar och långa byxor, och vidta de säkerhetsprinciper.
    Previous:nothing
    Next:oxidation-reduktion titrering experiment
    
    Copyright © 2011 give2all.org