välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad gör mördaren getingar äta?

Postad av : Stefan Svensson

Killer getingar är mycket stora insekter som lever cikador och växters nektar. De lagrar mat till sina ungar i underjordiska tunnlar där de unga bor och foder fram till dess framväxande i juli eller augusti som en fullvuxen cikada mördare. De vuxna bor cirka två till sex veckor innan han dog

Mat

Cicada Killers äter nektar från blommor, ungefär som fjärilar och bin. Deras unga lever på den förlamade organ cikada att deras mödrar butik i tunnlar under jord.

Beskrivning

cikada mördaren WASP (Sphecius speciosus) är upp till 2 inches lång och ståtar bärnstensfärgad vingar och ljust gul striping på Mörkt färgad organ. De är tunga, och även till synes besvärliga, de kan lansera sig själva på potentiella rovdjur samt deras larv huvudsakliga föda, kan cikadorna.

Platser

Cicada getingar finns i områdena blommande växter (de vuxna äter nektar), begravd under väldränerad jord (larven) eller i de flesta soliga öppna platser. De finns i alla stater öster om Klippiga bergen.

Danger

Killer getingar är vanligtvis inte farligt men kan vara, och de orsakar en smärtsam sting. Människor med allergier mot bi gift och små barn skulle vara större risk från en cikada GETINGSTICK. Vanligen, men, det getingar lämna människor ensamma om inte provoceras.

Life Cycle

cikada mördaren börjar livet som en liten ägg läggs på en förlamad Cicada. När det kläcks, börjar det att livnära sig på de levande insekt. När den är klar, pupates den (som en fjäril) och framstår som en fullvuxen geting och klättrar sin väg upp till ytan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org