välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykeln för skabb hos nötkreatur

Postad av : Charlotte Wannberg

Rävskabb är en mycket bredbara kvalster som Burrows under huden på sin värd. Det orsakar intensiv klåda, vilket kan leda till viktnedgång och infektion, men är det oftast lätt behandlas och botas i de flesta fall

Life Cycle

parade gång en kvinnlig mite kommer att använda sin chelicerae (tänder) för att gräva kanaler under värdar "huden, och de ägg som hon lägger kläcks i kvalster och upprepa processen. Den rävskabb mite livscykel tar endast upp till 21 dagar att slutföra.

Hur Nötkreatur Get It

direkt kontakt med någon infekterade djur eller kontakt med smittade sängkläder, kan penslar och fält ger en rävskabb utbrott. Det är mycket troligt att några nya djur kan bära kvalster också.

Identifiering

drabbade djuren kommer ofta skaver mot något som kommer att lindra klåda på grund av kvalster grävande tendenser. Fjällande /skabbig hud kommer ibland bilda när djuren repa översta lagret av huden av. En hudskrap när tittade i mikroskop kommer att bidra till att identifiera rävskabb.

Behandling

Lokalt applicerad och injicerbara läkemedel kan köpas antingen på foder butiker eller från en veterinär. Dessa inkluderar crotoxyphos, flumetrin och toxafen. Injektioner kan innehålla ivermektin, moxidectin och doramektin.

Förebyggande /Lösning

Karantän alla nya djur förrän det är fastställt att de inte är smittade. Håll Torg-och sängkläder rena hela tiden. Separat alla smittade djur förrän de är helt botade.

    Previous:nothing
    Next:vad gör mördaren getingar äta?
    
    Copyright © 2011 give2all.org