välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

svampar på träd och sjukdomar träd

Postad av : Jonathan Nyberg

Träd svampar finns i många olika former och storlekar, och inte alla typer av svampar som finns på ett träd är parasiterande. Fortfarande, svampar är ansvariga för många träd sjukdomar och några av de mest virulenta typer av träd sjukdomar är osynliga för blotta ögat

Uppställning Svamp

Hylla svampar (kallas ibland tickor) kan hittas växer på levande träd. De liknar hyllor eller konsoler och de kan stanna kvar i år på ett träd och ta på en Woody form. Över tid kan denna svamp tillväxten vara skadligt för trädet.

Miniature Svamp

Ibland kan en svamp organism kan vara mycket små och knappt synliga. Ofta är dessa mikroorganismer kan vara det mest destruktiva. En rost är en sådan typ av parasitiska svamp som kan infektera många träd i ett utbrott.

Kastanj Blight

Det kanske mest destruktiva växtsjukdomar har kastanjen mjöldagg svamp, en annan mikroskopisk svamp som infekterar kastanjeblad , stam och grenar, men inte rotsystemet. Som ett resultat skogen är fylld med många kastanjer plantor, men trädet blir attackerad av den virulenta svampen innan den kan producera frön.

Nederländska almsjuka

Denna destruktiva sjukdom i ståtliga amerikanska almen orsakas av en liten svamp som transporteras av barkborre. Även om inte lika destruktiv som kastanj fördärv (det finns några överlevande alm), den amerikanska almen inte längre kan växa i skogen som en konkurrenskraftig art.

Trädet som ett mikroklimat

På vissa platser som grenen av en filial eller ett delat trädstam, en liten mikro-klimat och livsmiljö kommer att utvecklas, vilket kan stödja tillväxten av svamp och andra typer av svampar. Denna svamptillväxt oftare än inte är inte destruktiv för trädet.

    Previous:nothing
    Next:djur och växter i vildmarken
    
    Copyright © 2011 give2all.org