välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur elektriska svetsglas arbete?

Postad av : Ulf Friberg

infraröd och ultraviolett strålning

Precis bakom det skyddande lagret av linsen, finns det en IR /UV-ljus-filter som blockerar all inkommande ljus som inte är i det synliga spektrat. Detta innefattar IR-A,-B och-C band samt UV-A,-B och-C band. Dessa filter är 100 procent stabil och alltid på, oavsett mängden inkommande ljus. Bakom detta skikt är den flytande kristaller filter.

Liquid Crystal Display

Elektriska svetsglas förlita sig på en teknik som kallas "auto-mörkfärgning filter" eller ADF. En komplex, flerdimensionell struktur, kontrollerar en ADF intensiteten av svetsning bågar med flytande kristaller. "Flytande kristaller" avser en förening som visar egenskaperna för ett kristallint fast och en flytande samtidigt. I grund och botten, medan flytande kristaller har repetitiva atom mönster som kännetecknar en kristall, de partiklar flöda fritt fram och tillbaka som en vätska.

När elektrisk spänning läggs detta skikt, de flytande kristallerna dra omedelbart till stramare, mer enhetlig inriktning. Ju högre spänningsnivå, desto tightare orienteringen.

ADF använda en speciell sorts typ av material som kallas en vriden Nematic (TN) flytande kristaller (LCD). På grund av sin konstruktion, TN-LCD-skärmar har en ganska tajt atomär mönster på grundtillståndet (dvs ingen elektrisk spänning). När hjälmen är aktiverad "På" är ett negativt Spänningen i TN-LCD, med tvång "untwisting" partiklarna till en mer öppet läge. Om hjälmen plötsligt fel, kommer den att återgå till en halvmörk nyans i stället för att utsätta svetsaren fullt raseri båge.

När hjälmens sensorerna registrerar en plötslig tillströmning av ljus (t. ex. tända bågen), signal de inre kretsarna att tillämpa en i förväg bestämd mängd av positiv spänning till TN-LCD, vilket ledde till twist ännu hårdare.

För att förklara hur vridning av TN-LCD molekyl mönster styr mängden ljus som når ögonen, låt oss ta en snabb avstickare och utforska hur "polariserat ljus" fungerar.

Vad är "polariserade" Light?

Light (bokstavligen "strålning") är en fascinerande form av energi genom att den har både egenskaperna för en partikel och en våg. "Vågen" aspekten av ljus är en tvådimensionell, periodiska mönster med en viss våglängd, frekvens och amplitud. Eftersom vågorna är tvådimensionell, kan de som är riktat i den tredje dimensionen. Till exempel som en ljusvåg rör sig över en yta, kan det 2-dimensionella tvärsnitt löper parallellt, vinkelrätt eller någon annan vinkel sade ytan.

Normalt synligt ljus vågor som kommer från en enda källa har en blandning av roterande vinklar. Men när inkommande ljuset passerar genom TN-LCD, vrider materialet /anpassar utgående vågor i en liten rad roterande vinklar. Denna anpassning av våg vinkel är känd som "polariserande" en ljuskälla. Den lösare vridningen är, desto större vidvinkel och vice versa.

Polariseringsfilter

Ljuset polariserat av TN-LCD filtrera sedan passerar genom en serie på tre polariserande filter. Dessa polariserande filter har en speciell optisk konstruktion som tillåter dem att avleda ljus polariserat till en viss vinkel. Ju snävare TN-LCD mönster, desto större andel av utgående synliga ljusvågor som kommer att få vinkeln mål deformationen. Detta resulterar i mindre ljus tränger in i polariseringsfilter.

Till slut når säkert-nedtonat ljus i ögonen, vilket gör att svetsaren att se sitt arbetsområde utan att bränna hans näthinna.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av en kolibri SVÄRMARE
    
    Copyright © 2011 give2all.org