välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lätt aktivitet för att förklara remskivor

Postad av : P-O Lennartsson

Liksom spaken är remskiva en av de sex grundläggande enkla maskiner. När det används, båda enheterna överföra rörelse och både kan skapa mekanisk fördel. Remskivor har använts i århundraden. De finns i många typer av maskiner och andra enheter. Enkla remskiva system och enskilda remskivor är billiga att förvärva eller montera. De kan köpas på en mängd olika hem förbättring, hårdvara och gårdsbutiker utbudet. Lära ett barn om remskivor är enkelt och kan bli väldigt kul också

Flaggstänger och master

Alla remskivor består av en räfflad hjul som roterar runt en axel eller drivaxel. Den räfflade hjulet kallas en skiva. Ett rep, kedja, vajer eller bälte rider i spåret och som kraft verkar på dem, orsak uppåt eller nedåtgående rörelse som ska överföras.

Flaggstänger och master segelbåt båda har remskivor monteras i eller på dem och tillåta en flagga eller segla till hissas väders. Överföringen den nedåtgående dragrörelsen på fallet höjer flagg eller segla till önskad höjd. Om ditt barns skola har en flaggstång, skulle det vara lätt för dem att hålla flaggan höjs eller sänks. Om du har en vän som äger en segelbåt kan du be att komma ombord och låta ditt barn hjälpa hissa storseglet.

Du kan skapa en provisorisk trissa genom att placera en plast eller metall skiva på en spik och driver spik i en regel eller balk.

runt huset

Om du äger en hängande fågelbordet eller vindspel, har du en annan enkel metod för att visa hur en trissa fungerar. Skruva fast en eftersläpning krok till en överhängande gren och glida en trissa över den. Trä ett rep genom trumman och fäst den. Låt ditt barn drar i repet nedåt och göra fågelbordet stiga. Om mataren är redan väders, låt barnet långsamt betala ut repet. Eftersom repet stiger och de överföringar remskiva förslaget är mataren sänks till marken med självtryck.

Och vad är en bakgård trädkoja eller Fort utan en remskiva? Lägg till en och låt ditt barn hissa sin bestämmelser väders i en korg.

Större Remskivor

Om det finns en byggarbetsplats i närheten, kan du och dina barn besöker och iaktta en kran som lyfter balkar eller andra byggnadsmaterial. Eller, om en lokal köpcentrum har ett glas hiss och axel system, låt ditt barn titta på trumman monterade kablar som de höjer eller sänker hissen bilar. När de väl förstå de grundläggande operativa principen om remskivor, kan du börja förklara mer komplexa trissa system, som ett block och talja eller på storskotet system remskiva på en segelbåt. När de iakttar dessa, kan du förklara hur en ökning av antalet remskivor och linor i en trissa system skapar köpa eller mekanisk fördel.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om snapper
    
    Copyright © 2011 give2all.org