välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

riktlinjer för allergier

Postad av : P-O Lennartsson

Allergier är negativa reaktioner på ämnen i luften och i vissa livsmedel och läkemedel. När konsumeras eller inhaleras, anser organet ämnet fientliga och går in överväxeln att kämpa och driva bort det som orsakar symtom som nysningar, rinnande näsa, okontrollerbara tårar hudutslag, svimning och även andningsproblem. De vanligaste typerna av allergener är mat, luftburna partiklar (inklusive inomhus och utomhus element), insektsgift, mediciner och hushållskemikalier

Du behöver:
luftprovtagning kapseln.
Provrör.
Provrörsställ.
Trä bettskena.
Tändsticka eller tändare.

Matallergier

vanligaste födoämnesallergenen ingår skaldjur, regelbunden fisk, nötter från träd, jordnötter, mjölk, ägg, soja och vete. Enligt Food Allergy Anafylaxi Network dessa åtta livsmedel står för 90 procent av allergiska reaktioner relaterade till mat.

Om du har problem med svullnad i munnen, utslag, andningssvårigheter, kramper, kräkningar och svimning, och det finns ingen annan logisk anledning till det kan du ha en allergi. Sluta äta alla dessa åtta livsmedel för ungefär två veckor för att se om din allergi symptomen avtar. Om de gör, återinför varje objekt i din kost långsamt tills du ser problem avkastning. Du kan sedan begränsa din allergi ned till att livsmedel, som du inte längre bör konsumera. Detta bör endast göras om symtomen är milda, som lite av ett utslag. Annars går du till en läkare för att få en formell allergi test. Vissa allergier kan leda till döden om den inte diagnostiseras och behandlas korrekt.

Luftburna allergier

Om du har allergi problem som orsakar nysningar, rinnande näsa eller andra symtom som liknar en förkylning, kan du vara allergisk mot något i luft. Luftburna allergen ingår pollen från växter, som fänkål, kaprifol och bentgrass. Pet hår och ilska är också viktiga orsaker till allergier hos människor.

Undvik att vistas långa perioder utanför --- bedriva din verksamhet och lustfyllda aktiviteter inne när det är möjligt. Fråga din läkare om en allergi medicin som är säker för din specifika situation (gemensamma receptbelagda mediciner inkluderar Advair och Singulair). Hitta allergen-fria husdjur eller vara noggrann med att städa upp husdjur hår runt ditt hem, i synnerhet i vardagsrum och sovrum.

Insektsbett

Stings från insekter som bin och spindlar kan också orsaka allvarliga allergiska reaktioner, inklusive utslag och nässelutslag. Använd ett myggmedel när du är utomhus och täcka upp så mycket som möjligt om du vet att du kommer att vara i ett område som har en hög koncentration av insekter.

Antibiotika och hushållskemikalier

Du kan också vara allergisk mot vissa mediciner, till exempel antibiotika och kemikalier i vanliga hushållsprodukter. Vanliga symptom på dessa allergier inkluderar hudutslag, diarré och illamående. Om huden börjar bryta ut efter att du prova en ny kläder tvättmedel, ändra tillbaka till din gamla varumärke. Om du får illamående när du börjar ta ordinerats penicillin, kontakta din läkare omedelbart för alternativ behandling.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör Glo pinnar
    
    Copyright © 2011 give2all.org