välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör Glo pinnar

Postad av : Jeanette Morales

Det utsända ljuset från Glow Sticks resultat av en kemisk reaktion som är orsak när väteperoxid blandas med luminol, en kemikalie som används av detektiver brottsplatsen för att avslöja blodfläckar och andra markörer kemiska under svart ljus. Du hittar alla de ingredienser som du behöver för att skapa din egen glöd pinnar på ditt lokala apotek och via Internet. Följ dessa steg för att göra din egen sats av glödande goo hemma

Du behöver:
0
. 2 gram luminol.
50 ml av 3-procent väteperoxid.
2 liter destillerat vatten.
4 gram natriumkarbonat.
0.
4 gram kopparsulfat pentahydrat.
2 blanda skålar.
Soda flaskor eller andra tydliga, förseglad behållare.
Skyddsglasögon.
Gummihandskar.


1.
Späd 50 ml av 3-procent väteperoxid med 1 liter vatten i en stor skål efter påtagning gummihandskar och skyddsglasögon. Rör om blandningen väl.
2.
Blanda 1 liter vatten med 4 gram natriumkarbonat. Den natriumkarbonat kommer att fungera som en bas, vilket gör att andra kemikalier för att blanda jämnt (se referenser 1).
3.
Blanda 0,4 gram kopparsulfat pentahydrat till natriumkarbonat blandningen. Luminol fungerar genom att dra elektroner från metaller, såsom järn i en blodfläck, och kopparsulfat kommer att ge metalljoner för luminol att interagera med. Låt inte denna lösning kontakt med huden eller ögonen, och inte förtär det eller du kan vara allvarligt skadad.
4.
Tillsätt 0,2 gram luminol till natriumkarbonat och koppar sulfat lösning . När denna lösning blandas med din utspädd väteperoxid kommer kväve atomer luminol ersättas med syreatomer. Detta skapar ett exciterat tillstånd i luminol atomer som reagerar med kopparsulfat för att producera fotoner. Detta skapar glöd glöd pinne (se referens 1).
5.
Häll luminol lösningen i en klar burk, t. ex. en läsk flaska, tills den är halvvägs full.
6.
När du är redo att göra din lösning glöd, tillsätt en lika stor mängd utspädd väteperoxid till din läsk flaska, skruva åt locket ordentligt och skaka. Se när de två kemiska lösningar kombinerar och producera en blåaktig glöd.

tips och varningar


  • luminol Lösningen är extremt giftigt. Var försiktig vid hantering. Om det intas, eller om lösningen kommer i kontakt med hud eller ögon, spola de drabbade området med vatten och uppsök omedelbart läkarvård.
    Previous:nothing
    Next:hur man konstruerar en Bluebird hus
    
    Copyright © 2011 give2all.org