välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är några fysiska och kemiska egenskaper av kolsyreis?

Postad av : Valon Istrefi

En solid form av koldioxid, besitter torris flera användningsområden för kommersiella branscher. Många studenter observera deras lärare i naturvetenskap ge demonstrationer på egenskaperna hos torris, allt från sitt kall temperatur till dess reaktivitet med andra ämnen. Fysikaliska egenskaper innefatta processer där kemiska sammansättningen av torris (CO2) aldrig förändras, medan kemiska egenskaper innebära förändringar i sammansättningen.

Sublimering

Torris namn kommer från en av dess fysikaliska egenskaper. Den smälter aldrig till flytande form, men i stället förvandlas till en gasform direkt. Känd som sublimering, kan denna process att bygga upp en otrolig press om den förvaras i en sluten behållare och kan göra att den spricker. På grund av denna fysiska egendom, bör du förvara aldrig torris i en lufttät behållare.

Reaktivitet

Torris sker en kemisk reaktion med olika ämnen. Till exempel reagerar kolsyreis med magnesium. När den läggs till brinnande magnesium, torris kommer att lysa ljust vitt. När du spricka öppna resterande skal av magnesium efter branden slocknar, hittar du ett svart pulver, som är kol från torris. Den brinnande magnesium antänder syre del av kolsyreis, vilket innebär att endast kol efter sig. Denna förändring i kemisk sammansättning gör detta till en kemisk egenskap.

Dissolvability

Du kan lösa upp torr-is till andra vätskor för att skapa lösningar som ändrar kolsyresnö kemiska sammansättning. Till exempel kan du blanda torris med vatten. CO2-atomer kommer att blanda enhetligt och band med H2O atomer av vatten, skapa sammansatta H2CO3, som kallas kolsyra. Denna förändring i sammansättningen gör detta till en kemisk egenskap.

Särskilda faser Matter

Amorfa Carbonia bildas när en försöksledaren supercools varm, gasformig CO2 vid extrema tryck. Ett glas-liknande ämne, Carbonia uppvisar fysiska egenskaper som liknar kol's familj av element på periodiska systemet, t. ex. kiseldioxid. Den bryter snabbt ner vid normalt atmosfäriskt tryck och återgår till gasform. Eftersom Carbonia är fortfarande torr is, även i en annan stat, är detta glasartade bilda en fysisk egendom.

    Previous:nothing
    Next:förteckning över de fysiska diasters
    
    Copyright © 2011 give2all.org