välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysiska egenskaper galvaniserade rör

Postad av : Charlotte Wannberg

Galvaniserade rör är järnrör överdragna med zink. Det var en gång standarden för rörledningar i hemmen. De som bor i äldre bostäder har sannolikt galvaniserat stålrör som transporterar vatten till alla sina tappar och från den kommunala vattenledningen i gatan för att ditt hem. Problemet med galvaniserade rör är den skyddande zinkskiktet s benägenhet att interagera med mineraler i vattnet och täppa över tiden. När rör täppa minskar det vattentrycket

Inte för gas

Trots galvaniserat stål var populär för sin hållbarhet och formbarhet, vilket gör det relativt lätt att böja igenom väggar hem, fann man att gas orsakade zink galvanisering att Fleck från stålet och orsaka igensättning i raden snabbare än om vatten sprang igenom den.

Hur galvaniserade rör är gjord

Förformade stålrör (standard längd av 21 fot) läggs i smält zink och sedan kylas. När galvaniserad och kyls, är röret placeras i ett skruvstäd och kapad i längder, och sedan gängade i ändarna för att tillåta tillägg av kopplingar till direkt röret genom väggarna i de riktningar där vatten behövs, t. ex. i köket, badrum, tvätt områden och andra inre och yttre platser.

Utfasning

Efter rörmokare och husägare började inse galvaniserade rör var lätt igen genom samspel med mineraler, hemma byggare övergått till att använda övervägande kopparrör eller polyvinylklorid (PVC) rör, som inte är mottagliga för samma typer av interaktion med mineraler. Eftersom de inte täppa, stannar vattentryck relativt konstant under lång tid. Särskilt i äldre hus (före 1980), konstaterades det att den zink som används för galvanisering innehöll höga halter av bly, som är en naturligt förekommande förorening i zink. Det ironiska är att galvaniserade rör undan leda röret som vattnet linje att välja.

Koppar fortfarande inte löser problemet

Det var inte bara leda närvarande i zink, många av rördelar var svetsas med bly till säkra kopplingar. Det var inte förrän 1986 att Wheatland Tube Co blev den första galvaniserade rör tillverkare certifierade för mötet American National Standard Institute och National Science Foundations Standard 61 för varmförzinkat rör. Vid det laget hade de flesta hem byggare bytte till koppar och PVC, men ironiskt nog, till bly säkra anordningar för att antingen galvaniserat stål eller koppar var inte förbjudet förrän samma år, när kongressen begränsad bly till 0,2 procent bly och har begränsat bly innehåll av fixturer till 8 procent.

andra användningsområden för galvaniserade rör

Medan dess marknadsandel i hem byggnad har minskat till mindre än 30 procent av sin dominerande ställning för att tillhandahålla vatten till hem och kommersiella byggnader, är galvaniserade rör används fortfarande för många andra ändamål. Det ger en robust handbok för ledstänger, används ofta för att fästa tunga föremål och har många utomhus tillämpningar, inklusive tjänster för stängsel.

    Previous:nothing
    Next:om grizzlybjörn fysisk utveckling
    
    Copyright © 2011 give2all.org