välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de fysiska egenskaper safirer?

Postad av : Camilla Näslund

Sapphire är en kristallin form av aluminiumoxid som är mycket hårt, kan motstå höga temperaturer och är kemiskt stabil. Det rankas en 9 på Mohs hårdhet skala (diamant är en 10) och smälter vid 3. 700 grader Fahrenheit. Det tål att dra och skjuvkrafter av mer än 40. 000 psi och styrkor komprimering av 300. 000 psi. Transparent safir är en värdefull konstgjorda industriella material. Naturfärgat safir är uppskattad som en ädelsten.

Birefringent Crystal

Sapphire är ett anisotropa birefringent kristall, vilket innebär att den har två optiska axlar i rät vinkel mot varandra, sade MicroscopyU. com webbplats. Ljusstrålar in i kristallen parallellt med en optisk axel passerar rakt igenom, men de kommer in i vinkel mot både optiska axlar kommer att delas i två balkar som reser längs de två optiska axlar i olika hastigheter, dyker upp i lite olika platser och vibrerar i plan som är ömsesidigt vinkelräta. Den här egenskapen gör safir utmärkt för industriell polariserat ljus filter. I safir ädelstenar, innebär denna fastighet i skuggan och intensiteten i färgen kommer att förändras med betraktningsvinkeln.

Industrial Sapphire

Människor sätta aluminiumoxid under hög värme och stort tryck för att producera konstgjorda safir används i industriella och kommersiella tillämpningar som kräver öppenhet, reptålighet, värmetålighet, dimensionsstabilitet och beständighet mot kompression och frätande kemikalier, enligt London-baserade optiska material fabricator Roditi International. Sapphire kan tillverkas i skivor, stavar, rör, plattor tackor, stift och omfattar. Tillämpningar är fönster och linser, optik laboratorium, kristaller klocka, elektronisk kiselskivor och flygplatsens landningsbana lampkupor.

Safir ädelstenar

Natural safirer bildas eoner sedan djupt under marken, färgad av spårmängder av andra ämnen. Safirer är ädelstenar i korund gruppen, enligt den internationella Colored Gemstone Association webbplats. De flesta naturliga safirer är en blå nyans från järn och titan spår, men pärla förekommer även i gult, lila, rosa och gröna nyanser, liksom färglös stenar. Safirer måste kapas och mångfacetterad att få fram deras färg. Mest utvinns i Thailand eller Australien. Men naturlig safirer förekommer också i Indien, Burma, Sri Lanka, Vietnam, Brasilien, Madagaskar och Tanzania.

    Previous:nothing
    Next:fysiska egenskaper tvättbjörnar
    
    Copyright © 2011 give2all.org