välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om grizzlybjörn fysisk utveckling

Postad av : Charlotte Wannberg

Grizzlybjörnar är en underart av den nordamerikanska brunbjörnen och är det näst största björn i världen, isbjörnar är de största. Grizzlybjörnar jagades nästan till utrotning efter europeiska bosättarna kom till Nordamerika. För närvarande med våren 2010, bara 1000 grizzlybjörnar kvar i det kontinentala USA, där de är nu en skyddad art. Med sin imponerande storlek, fysisk förmåga, livscykel och plats i näringskedjan, grizzlybjörnar är en viktig del av den ekologiska världen.

Mätningar

Grizzly björnar är mycket stora djur med imponerande fysisk styrka och skicklighet. En mogen grizzlybjörn kan väga någonstans från 330 kg. (Hona) till 850 kg. (Män) och står mellan 5 fot till 8 meter. Livslängden på en grizzlybjörn i naturen är mellan 20 till 25 år.

Fysiska drag

grizzlybjörn har fått sitt namn på grund av den bleka färgade täckhår som skyddar björnens mjukt under päls och ger den bruna pälsen av björnen en "gråhårig" utseende. Det mest utmärkande för en grizzly förutom sin storlek är den muskulösa puckel ligger mellan djurets skuldror. Grizzlybjörnar har stora, böjda klor, som mäter cirka 3 1 /2 inches lång. Klor används för att gräva hålor och födosök för mat.

Luktsinne

En av de mest extraordinära drag av en grizzlybjörn är dess luktsinne. Med sin massiva näshålan, är en grizzlybjörn luktsinne 100. 000 gånger starkare än en människas. Grizzlybjörnar använda deras stora luktsinne för att hitta musslor gömda i sanden, och kan till och med hitta fisk under vattnet. Grizzly använder också sitt luktsinne för att kommunicera med varandra. De har ofta lukt där en annan björn har urinerat att hitta information om att bära.

Reproduktion

Kvinna grizzlybjörnar inte börja avel tills de når 5 och 8 år ålder. Hanen hittar en partner under häckningstiden, vilket sker mellan juni och juli, och spenderar en månad parning med henne innan han återvände till sitt isolerade liv. Dräktigheten tar 4 till 5 månader och den genomsnittliga kullstorleken är två ungar, men så många som fyra ungar kan födas på en gång. Björnhonor har högst 10 ungar under sin livstid.

Cubs

Ungarna föds under dvala, som inträffar från slutet av januari till början av mars. Ungarna är nästan helt hårlösa när den föds och väger mindre än u00A3 1 Vid den tid då ungarna lämnar den under våren, kommer de väger runt 18 kg. och kommer att fortsätta att gå upp i vikt snabbt hela deras första levnadsår. Cubs tillbringar de första två och en halv till tre och ett halvt år av sitt liv med sin mor. Under denna tid kommer mamma har inga andra ungar. Hälften av alla ungar kommer att dö inom sitt första levnadsår.

    
    Copyright © 2011 give2all.org