välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fysiska egenskaper i King Cobra orm

Postad av : Jeanette Morales

En av de mest särpräglade och skrämmande ormar i världen, är det King Cobra intelligenta och livsfarliga. Det är lätt att känna igen kobror på grund av deras särskiljande huva och rörelse. King Cobras lever i sydöstra Asien nära Indiska oceanen. Ormtjusare föredrar kung kobror, eftersom de är lätta att träna och de är smarta. King Cobras har kort huggtänder och kraftfull gift, men de sällan attackerar människor.

Hood

King Cobras, liksom andra kobror, har särskiljningsförmåga huvor att de kan väderkorn ut för parning, attack eller territoriella syften. När den inte sprider sina kåpor, kung kobror hålla extra hud slapp och nära kroppen. För att sprida huven, flexar Cobra sitt revben för att få ut huva huden. Huven sig inte ha någon praktisk funktion, men ormen använder den för att visa aggression och uppvaktar praxis.

Färger

King Cobras finns i en mängd olika färger, beroende på deras region. Deras kroppar själva kan vara lätt grönt, svart, brun eller en kombination eller blandning av de tre. Ibland har de band runt sina kroppar i färger som vitt, gult eller beige. Dessa band varierar i tjocklek, färg och antal från orm till orm. King Cobras har alltid gula magar, oavsett vilken färg resten av deras kroppar. De magar är antingen släta eller segmenterad med barer. Unge kungen Kobror är solid svart med ljusa band på deras kroppar.

Storlek

King Cobra kan växa till en längd av över 18 meter, enligt Philadelphia Zoo, vilket gör det till världens längsta giftorm. Den genomsnittliga längden för en varierar King Cobra från 12 till 15 fot. Ungfisk är 18 till 20 inches lång. Med tjockt muskulös bröstkorg och ryggrad, kan en King Cobra väger upp till 20 pounds eller mer.

Movement

King Cobras har unika rörelsemönster på grund av sin storlek och styrka. Att slå eller bedöma ett hot, kan kungen kobror lyfta ungefär en tredjedel av sin kropp från marken och ändå flytta runt. Enligt National Geographic, kan en stor King Cobra ser en fullvuxen människa i ögonen. King Cobras klättra i träd, bada och röra sig snabbt över landet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org