välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur bemöter utsöndringsmekanismerna systemet till fysisk aktivitet?

Postad av : Ulf Friberg

Nedbrytning av proteiner och nukleinsyror släpper kvävehaltiga avfall. Kroppen måste eliminera dessa föreningar innan de bygger upp. Filtrering avfall från blodet är en uppgift för utsöndringsorganen systemet. Din kropp reglerar utsöndringen som svar på förändringar i sin miljö

Du behöver:. .
Fält av reptiler

Funktioner

utsöndringsmekanismerna systemet fällor avfall som urea och överskott salter och fördriver dem från kroppen. I processen hjälper det att bevara en viktig balans i nivån av salter och vätska i blodet. En del av hjärnan som kallas hypothalamus reglerar utsöndringen genom att producera antidiuretiskt hormon (ADH), som verkar för att minska mängden vatten bort från blodet av njurarna och därigenom minska utsöndringshastigheten.

Effekter

När du tränar kan du börja svettas när kroppen försöker att hålla nere temperaturen. Svettningar bort vatten och salter från kroppen, tillsammans med en liten mängd urea. Eftersom nivån av natrium i blodet droppar, ADH sekretion också faller, och njurarna producerar urin som är mer utspätt.

Betydelse

Som ni fortsätta att utöva förlorar kroppen mer vatten. Efter en viss punkt, börjar hypotalamus att öka frisättningen av ADH från hypofysen att spara på vattnet så mycket som möjligt. Som ADH stiger, njurarna producerar mer koncentrerad urin, vilket gör att nivån av natrium i blodet till ytterligare sänkning.

Potentiella

I extrema fall kan en idrottare blir uttorkade, eller minskade nivåer av natrium i blodet kan orsaka ett tillstånd som kallas hyponatremi. Uthållighetsidrottare tävla i tuffa händelser som maratonlopp måste se de konsumerar tillräckligt med vätska för att ersätta vad de förlorar under loppet.

    Previous:nothing
    Next:fysiska egenskaper galvaniserade rör
    
    Copyright © 2011 give2all.org