välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av fysiska antropologi

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det är en uppgift för många fysiska antropologer att skapa ett släktträd som spårar mänskliga anor tillbaka till primater, men inte alla antropologer arbetar i dammiga laboratorier studera artefakter. Några fysiska antropologer gräver på arkeologisk utgrävning platser, medan andra studerar biologi den moderna människan. Fysisk antropologi många delområden samverkar för att ge världen en tydligare bild av var människor och andra primater kommer ifrån och hur de fungerar.

Paleoanthropology

Om du någonsin har läst en nyhetsartikel om den senaste fossil upptäckt som kan vara länken mellan apor och människor, var du läser förmodligen om arbetet i en paleoanthropologist. Paleoanthropology fokuserar på fossila fynd för att förstå människans evolution. Den kombinerar huvudsak disciplinerna arkeologi, paleontologi och geologi, som en paleoanthropologist gräver upp artefakter, analyser deras miljömässiga sammanhang och använder dessa resultat för att föreslå teorier om människans ursprung och utveckling.

Neuroanthropology

Om du är intresserad i debatten om natur kontra vårda, kanske du gillar neuroanthropology. Den fokuserar på utvecklingen av hjärnan och dess påverkan på människors beteende och evolution --- men det är inte allt. Som neuroanthropologist Daniel Lende vid University of Notre Dame, förklarar ansluter neuroanthropology inom antropologi och neurovetenskap genom att studera hur både kultur och hjärnans kemi att göra människor som de är. Till skillnad från många andra antropologer som fokuserar enbart på att spåra människors anor, neuroanthropologists arbete för att förstå den moderna människan genom att studera missbruk, minne, socialt samarbete och andra frågor.

Biomedicinska antropologi

Biomedicinsk antropologi kommer att tilltala alla som är intresserade av biologi bakom människors hälsa. Det är ett framväxande området fysisk antropologi som överbryggar gapet mellan medicin och antropologi. Biomedicinska antropologer arbetet med att dechiffrera komplexa biologiska, kulturella och evolutionära processer som påverkar människors hälsa och sjukdom. Denna öppna attityd ger forskare en mer fullständig förståelse av de olika influenser som orsakar sjukdomen, som bör uppmuntra kreativa lösningar till hälsoproblem.

Primatology

Om du någonsin har sett en natur program om primater och deras sociala beteenden, du har skymtat en värld av primatology. Primatologer avstå från att studera enbart om människor och istället fokusera på sina släktingar, primaterna. De har påpekat primat beteende, ibland jämföra dem till människor och ibland inte, i syfte att förstå evolutionen och hur primater tänka och interagera.

    
    Copyright © 2011 give2all.org