välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur ljusreglering speglar arbetet

Postad av : Jonathan Nyberg

nattrafik

Dimming speglar utvecklades som ett resultat av orsakat olyckor eftersom en visuell effekt som kallas Troxler toningseffekt. I huvudsak sker det Troxler effekt när du fokuserar dina ögon på ett visst objekt som orsakar din perifera uppfattning och räckvidd att minska. Detta sker automatiskt i mörker när dina ögon utsätts för starkt ljus-genast ögonen kompensera, att stänga av distraktioner så du kan fokusera på vissa saker. Tyvärr, efter det starka ljuset försvinner dina ögon tar tid att återanpassa sig till svagt ljus, speciellt när man försöker titta i en viss riktning.

Under nattrafik, kan detta tillfälliga blindhet eller otydlighet orsaka problem för förare som passerar starkt ljus såsom gatlyktor eller mötande bilar. Den ständiga distraheras av starkt ljus bakifrån föraren kan bli ännu värre när återspeglas i backspegeln orsakar ögonen för långsamt glömma väg detaljer framför bilen.

Traditionella Dimming Speglar

För att bekämpa detta problem, har två olika typer av dimmer speglar skapats. Den första och äldsta drivs via Vippomkopplare-föraren vänder backspegeln, och det anpassar vinkel mot en ljus-dimmer reflektion. Detta är faktiskt ett resultat av att använda två olika reflekterande ytor, en på framför spegeln och en på baksidan. Den reflekterande ytan på baksidan är fodrat med silver derivat material som gör det mycket reflekterande, medan framför spegeln är normalt glas bara något reflekterande. Hela denna glasbit skärs i en viss vinkel, och normalt är det placeras så den spegelklara baksida reflekterar vägen, men när bläddrade till natten-läge normala glas framför speglar i stället returnerar en mycket dimmer version av vägen. De sämre reflekterande förmåga normala glas skydda dina ögon från starkt ljus effekter bakom dem.

Automatisk avbländning Speglar

De modernare version av den här spegeln är inte lika vanligt, men fungerar automatiskt genom elektrokromism. Sensorer placeras på spegeln för att upptäcka ljus komma emot bilen både fram och bak. Dessa sensorer är programmerade för att upptäcka natt körförhållanden och fokuserar på områden av ljusintensiteten som kan vara besvärande för förarna. När ljuset upptäcks sensorerna skickar en elektronisk signal genom spegeln, som aktiverar en gel lösning inom glas som blir mörkare som den nuvarande ökas. Sensorerna mörkare spegeln till rätt nivå baserat på ljusintensiteten information de läser.

    
    Copyright ©2011