välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter jäst andning

Postad av : Stefan Svensson

I början av din biologi laboratorium karriär är det oundvikligt att du kommer att stöta på jästen andning experimentet. Denna enkla experiment är en startpunkt många instruktörer använder för att introducera eleverna i en värld av biologiska reaktioner. I detta experiment jästen, en levande organism, hämtar sin näring ur det socker i lösningen och skapar en biprodukt. Detta kallas respiration och produkten av jästen är koldioxid eller CO2

Du behöver:. .
250ml Bägare
100 mL mätglas.
1 paket vanlig torr pulverform jäst.
u00BC kopp varmt vatten.
1 tsk.
 socker.
500ml mätkolv.
Gummipropp.
Kort glasrör.
Gummislang.


1.
Fyll 250ml bägaren till hälften med vatten och fyll den graderade cylindern helt med vatten. Lägg handen på toppen av mätglas och vända den upp och ned och placera den i bägaren. Försök att se till att du inte låter något vatten på grund vid denna punkt ditt mål är att se den graderade cylindern håller helt fullt med vatten. Om lite luft tränger in, oroa dig inte om det, bara markera det och dra det från din slutliga beloppet vid slutet av försöket.
2.
Öppna paket med jäst och häll det i kolven följt av kvartalet kopp varmt vatten. När båda dessa är i kolven plats tummen över öppningen av kolven och snurra försiktigt innehållet tills jästen löst sig i vattnet. Lägg en tsk. av socker och skaka innehållet igen.
3.
Placera proppen ordentligt på kolven och sätt in kort glasrör i hålet i toppen av proppen. Nu ansluter gummislang till glasrör och placera den andra änden av röret i vattnet i bägaren och i botten av den graderade cylindern så att varje gas som färdas genom slangen kommer att fastna i cylindern.

4.
Vänta cirka femton minuter för reaktionen att köra sig själv. Under denna tid kommer du att se mängden gas i den graderade cylindern ökar med tiden och tryck vattnet ur cylindern. Detta fortsätter tills jästen använder hela sin föda eller tills den gifter sig med sitt eget avfall.
5.
mäta mängden koldioxid som har skapats av jäst. Om det fanns någon luft som hade fastnat i mätglas innan experimentet började sedan nu skulle vara ett bra tillfälle att dra av det beloppet från din nya mätningen. Du har nu din mätning jäst andning.

Tips och varningar


  • Se till att du endast använda varmt vatten och inte hett vatten.
  • När experimentet börjar inte röra kolven eftersom värmen från dina händer gör att gasen i kolven för att expandera och kommer att hamna varierande din slutresultatet. Som med de flesta labb experiment du arbetar med glas så var försiktig när labbutrustning så att du inte förstör något och skär dig själv.
    
    Copyright © 2011 give2all.org