välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur konstgjorda diamanter är gjorda

Postad av : Jan-Olof Stoor

Som en av världens mest populära ädelstenar, var diamanter också de första som framgångsrikt syntetiskt skapas i en laboratoriemiljö. De är inte falska diamanter för att de är kolbaserade, precis som naturliga diamanter är, men är lab-odlas i en mycket kontrollerad miljö, i en snabbare sätt

Du behöver:. .
Stor och tydlig plastskål
Kartong blad.
Pink hantverk färg.
Medelstora pensel.
Penna.
Sax.
Limpistol.
Limstift.
Brown garn.
Tandad kniv .
Styrofoam boll.
Blue hantverk färg.
Svart hantverk färg.
Plastbehållare.
Blue garn.
Wellpapp.
Små svarta pärlor.
Regelbunden kartong.
Tandpetare.
Makaroner nudlar.
Äggnudlar.
1 medelstor, tydligt gummiboll.
1 liten, klar gummiboll.
Vit mat ombord.
Röd färg.
Liten pensel.
Red M M's.
Blue M M's.
Altoids.

Historia

Den första konstgjorda diamanter skapades 1892, av franska kemisten Henri Moissan. Han skapade diamant partiklar genom uppvärmning träkol i en smält blandning, som splittrades till små kristaller som det kyls.

Temperatur

I alla lab-skapade diamanter är kol värms i smält vätska med extremt höga temperaturer. Den kristallisationsprocess induceras genom en mycket långsam avkylning.

Tryck

Tillsammans med extremt höga temperaturer, är kristall tillväxt underlättas av högt tryck i en kontrollerad miljö. Denna höga temperatur högt tryck process kallas HTHP.

Tidsplan

Beroende på vilken process som ett företag har utvecklat för att skapa sina diamanter, och kvaliteten på önskad kristall, kan tillväxten processen ta allt från sju dagar till sex månader.

Identifiering

De flesta lab skapat eller syntetiska diamanter har ett utmärkande drag där företagets namn och ett serienummer är inristade eller graverade på diamant för identifiering.

    
    Copyright © 2011 give2all.org