välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lätt att göra enkla maskiner

Postad av : Jeanette Morales

Enkla maskiner är verktyg som gör utför ett arbete enklare eller effektivare. Skapa ett projekt kring enkla maskiner är ofta en populärvetenskaplig projekt i grundskolan. Dessa enkla maskiner skapa sammansatta maskiner när två eller flera av dem är inblandade. Enkla maskiner är själva grunden för teknik

Typer av Simple Machines

Det finns sex typer av enkla maskiner. Remskiva, wedge, spak, skruv, hjul och axlar och lutande plan. Enkla maskiner finns ofta i vardagliga föremål, inklusive men inte begränsat till: en spak som spolar din toalett, hjul och axlar som transportera dig och din familj, och skruvarna som håller ihop ditt hem och möbler

göra enkla maskiner Den remskiva är en variant av hjulet och axeln som vänder riktningen på kraft på ett objekt. Gör en enkel trissa genom att hålla en penna eller en bit snöre genom centrum av en tråd spole.

En wedge är som två lutande plan rygg mot rygg. En kil används för att utöva kraft utåt på ett objekt. En kil kan användas för att skilja ett föremål i bitar eller att hålla ett objekt med hjälp utåt utövat våld. Ett bra exempel på en kil i arbetet är ett häftstift håller upp en affisch.

En spak gör det lättare att lyfta en vikt. Gör en enkel spak med en plåtburk och en styrelse. Placera en vikt på ena änden av styrelsen och lyfter vikten använder spaken.

En skruv är ett lutande plan är knuten till en cylinder. Visa detta med en skruv och skruvmejsel. Skruvar omvandla roterande rörelse till en fram och tillbaka rörelse.

Ett hjul och axel är en komplex form av spak. Hjul och axlar flytta laster över avståndet eller minska arbete när lasten är låst till axeln och den kraft som läggs på hjulet. Använd en roller skate eller skateboard att visa ett hjul och axel.

Ett lutande plan är i grunden en ramp. Det lutande planet hjälper lyfta en last utan att behöva lyfta den rakt upp. Bygg en enkel lutande plan med ena änden av en styrelse som vilar på en hög med böcker.

Projekt Projekt gjorda med enkla maskiner måste innehålla ett mål som skall utföras av maskinen. Skapa projekt där en belastning måste flyttas med en enkel maskin eller en serie enkla maskiner fungerar som en sammansatt maskin. Registrering av data när du gör ditt experiment för att hitta den metod där din maskin kräver minst av våld. Detta kommer att avgöra effektiviteten i din enkel eller sammansatt maskin.

    
    Copyright © 2011 give2all.org