välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna genomsnittliga månatliga nederbörden

Postad av : P-O Lennartsson

Att veta den genomsnittliga månatliga nederbörden efter en plats är bra när du är packning för en resa eller överväger att flytta din familj. Eller kanske vill du bara veta hur mycket det regnar i din bakgård. Hitta den genomsnittliga nederbörden i något läge är en relativt enkel och okomplicerad beräkning om du har rätt uppgifter

Beräkna Från lämnat uppgifter


1.
Samla de månatliga nederbörden data för den önskade platsen från en webbplats som det nationella klimatet Data Center. På grund av år till år variationer i nederbörd, vill du samla minst 10 år i följd av uppgifter för någon månad för att ge dig en bättre uppfattning om platsens månadsmedelvärde.
2.

Lägg ihop alla av de månatliga nederbörden summor i din exempeldata. Du kommer att lägga till mätningarna i inches, eftersom nederbörden mäts i regel i inches i USA.
3.
Dividera med antalet år i dina data inställd på att komma fram till den genomsnittliga nederbörden för valfri plats. Ett exempel på en fullständig beräkning för en 10-årig genomsnittliga månatliga nederbörden skulle se ut så här: 3,2 (inches regn) + 3,1 + 2,9 + 3,7 + 2,9 + 4,1 + 3,5 + 2,8 + 2,9 + 1,7=30,8 inches regn, fördelat med 10 år=3,08 inches av genomsnittliga månatliga nederbörden.

Skapa din egen information


1.
Sätt upp en regnmätare i öppna plats där träd eller överhäng på ett hus eller annan byggnad påverkar inte hur mycket regn samlas in. Du kan köpa en regnmätare på webbplatser som t. ex. boende Väder.
2.
Ta dagligen regnmängden vid samma tidpunkt varje dag. Du måste samla in data var 24 timmar för att få korrekt information.
3.
Fyll i beräkning i avsnitt 1 i slutet av månaden för att få fram den genomsnittliga nederbörden för din ort.

4.
Fortsätt att sammanställa regn uppgifterna under en längre tid att komma fram till en mer exakt genomsnittliga månatliga nederbörden totalt för din plats.

    
    Copyright © 2011 give2all.org