välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur håller flytvästar dig flytande?

Postad av : P-O Lennartsson

Bärighet och Deplacement

Bärighet är den kraft som driver ett objekt upp när det är nedsänkt i vatten, hålla objektet flytande. Den upptäcktes tillsammans med förskjutning, av den grekiske filosofen och Arkimedes uppfinnare av Syrakusa.
Ett objekt är stark till den grad att dess deplacement är större än dess vikt. Så om ett föremål väger 4,9 kilo, men det förskjuter 5 kg värda vatten, kommer det bara knappt hålla sig flytande. Om objektet fördrivna 10 kilo vatten, skulle det vara mycket stark och hålla sig flytande enkelt. Flytvästar arbetar med hjälp ämnen som är stark nog att hålla inte bara sig själva, men också vikten av en person, flytande.

Skum Västar

Ett sätt att göra en flytväst är att fylla med en mycket stark syntetisk skum som inte absorberar vatten. Det finns många material som kan tjäna detta syfte, och jämfört med luftfyllda västar, de är mycket hållbara. Livet bevarare görs med samma material.

Luftfyllda Västar

Luft är känd för dess användning för att skapa flytkraft. Air väger så lite jämfört med vatten som bara lung-full är tillräckligt för att en simmare till ytan. Faktum är att det huvudsakliga skälet till att folk behöver liv bevarare alls beror på att människor måste andas, och att utbyte av luft från lungorna är vanligtvis på den negativa sidan av flytkraft. En luft-baserade flytväst använder oftast en liten kapsel av tryckluft. När den utlöses, fyller kapseln en blåsa av gummi eller vinyl, skapar en omedelbar flytväst. Några av dessa jackor har slangar manuell uppblåsning, antingen primär inflation eller som ett komplement.

    
    Copyright © 2011 give2all.org