välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur vattenkraftverk vindkraftverk arbete

Postad av : Charlotte Wannberg

Vad är Hydoelectric Power?

Vattenkraft också är känd som vattenkraft. Det är en produktion av förnybar energi process som inte förbrukar sin strömförsörjning-vatten. Är det 90 procent effektivare, vilket gör det mest effektiva sättet att generera el. Eftersom vattenkraft är beroende av vatten för att fungera, är processen en form av solenergi. Solen driver vattnets kretslopp och levererar en konstant källa för vattenkraften.

Dams och Headwaters

Vattenkraft produceras i närheten av en stor mängd vatten och en damm. Dammen används för att lagra och kontrollera flödet av vatten. En damm skapar headwater bakom muren, som bara hänvisar till höjden på insamling av vatten. Den headwater rinner ner genom ett rör under dammen kallas dammluckor. Den dammluckor bär vatten från reservoaren förbi en turbin.

Hur elen Made

Kraften i vattnet i rörelse förbi turbinen flyttar rotor som den är ansluten till. El görs när rotorn rullar flytta förbi den icke-rörliga spolar av generatorn till vilken de är anslutna. Förslaget om den rörliga spolar förbi den icke-rörliga spolar skapar el på ett naturligt sätt ungefär som att delta i friktionen mellan fötter blandas över mattan.

Transportera Power

el från generatorn måste dirigeras över stora avstånd till de byggnader företaget levererar. Detta görs genom en transformator som höjer trycket av den el genom att höja sin spänning. Denna höga spänning el tas emot av transformatorer närmare hem och företag. Det minskar el spänning och delar upp den för att transportera den vidare till samhällen längs kraftledningar. Kraftledningen kan vara under jord eller som går längs den långa, trästolpar som är synliga längs någon gata. Dessa linjer är anslutna direkt till byggnader som gör att utbudet görs via försäljningsställen.

Andra strömkällor

Vattenkraft är vanligtvis tillsammans med andra strömkällor. Dessa andra källor är vindkraftverk, solpaneler, fossila bränslen och kärnkraft. Det är nödvändigt att kombinera kraftkällor att behålla en konstant energikälla på grund av variationer i vind, nederbörd och andra källor som används för att generera elektricitet.

Vindkraftverk

Vindkraftverk fungerar på samma sätt som under vattnet vattenturbiner gör. Den enda skillnaden är att bladen är rörd av den kraft vind, i stället för vatten, flytta förbi dem. Bladen sakta ner och fånga den energi som skapas av vinden. Denna hiss skapar dra som driver knivarna snabbare, vilket genererar energi än vinden som startade rörelsen. När turbinerna roterar fungerar processen precis som under vattnet turbiner nära dammar vid vattenkraftverk.

    
    Copyright © 2011 give2all.org